woensdag 15 augustus 2012

Al-Qaida vlaggen wapperen al in Syrische Dorpen

In een bericht van John Rosenthal (1) wordt verslag gedaan van een bericht dat door een Duitse journalist was geschreven. In dat artikel wordt beschreven hoe Daniel Etter op bezoek was in een dorp Maraa ten Noorden van Aleppo.In een artikel dat zou zijn verschenen in die Frankfurter Algemeine Zeitung (2), wordt beschreven hoe alles in het dorp Al-Qaida ademt. Er is geen sprake van een zekere aanwezigheid van Jihadis, maar het is niets dan Jihadis dat de klok slaat in Maraa.

Daniel beschrijft hoe zo'n 120 burgers in een schoollokaal worden gehouden. Veel van deze gevangenen vertoonden tekenen van mishandeling. De gevangenisbewaarder die Daniel 'Jumbo' noemt vanwege zijn grote postuur, weigert de journalist om alleen met de gevangenen te spreken. Onder druk van deze Jumbo zeggen de gevangenen allemaal dat ze zich gestoten hebben en gevallen zijn en dat ze ontzettend goed worden behandeld.

Hier een tattoo van Assad op een bovenarm.
Het onderstaande verhaal gaat over een tatoeage van
de Syrische president op de borst en wat daar mee gebeurde
toen de bendes van het Syrische Vrije Leger Aleppo binnenvielen

Het meest gruwelijke verhaal uit dit verslag is wel die van de Syriër die een grote tatoeage van president Assad op zijn borst had staan. Deze tattoo is er met behulp van een scheermesje vanaf gehaald (!) en hij zou het ook nog eens zelf gedaan hebben omdat hij inmiddels heel erg enthousiast is geworden over de strijd tegen Assad. Hij zou zelfs naar de FSA-gangs zijn gegaan en al snijdend hebben geroepen: "Ik geef mijn bloed voor het Vrije Syrische Leger" (5).

John Rosenthal (qua standpunt niet te vergelijken is met onze Uri Rosenthal die een warm voorstander is van de strijd tegen de Syrische regering en dus impliciet de FSA en dit soort Jumbo's mogelijk maakt), stelt dat het zeer waarschijnlijk is dat deze man - als hij het al zelf gedaan zou hebben - het hooguit heeft gedaan omdat hij wel wist wat zijn lot zou zijn als hij door de Al-Qaida mannen zou worden gevonden. De Duitse journalist leek het waarschijnlijk dat de man echt een voorstander was geworden van de FSA.

Deze tatoeageman wordt er ook van beschuldigd door Jumbo dat hij zou behoren tot de Shabiha, de  mannen die 'moordlustig' voor de regeringszijde vechten. Jumbo moest toegeven dat hij geen bewijs had dat hij iemand zou hebben vermoord. Of de andere iets misdaan is overigens ook onduidelijk. De kans is groot dat deze mannen alleen zijn opgepakt omdat ze niet genoeg 'Al-Qaida'-instelling hebben, stelt Rosenthal.

Het straatbeeld dat waarschijnlijker wordt als het Westen
doorgaat met haar agressieve politiek ten opzichte van de Syrische Regering

De Duitse journalist trekt ook verder naar de plaats Azaz, die in handen is van ene Abu Anas (Anas, Azaz, what's in a name?), die met een zwarte al-Qaida-vlag in zijn kantoor zit, die volgens Anas al ouder is dan de vlag die door Al-Qaida wordt gebruikt. Toen Daniel Etter vroeg wat er nu eigenlijk gebeurd was met de Syrische soldaten die gevangen zijn genomen tijdens de slag om Azaz, antwoordde hij dat ze allemaal waren gedood, "want we konden ze hier niet verzorgen".

Rosenthal concludeert dat de beschrijving van de daden van deze Syrische 'Rebellen' duidelijk maakt dat het grove schendingen zijn van het Verdrag van Geneve en daden zijn tegen de menselijkheid.

NOOT: Op het moment van schrijven van dit artikel voerde het Syrische leger luchtbombardementen uit op het dorp Azaz, voor beelden zie (3), met dank aan Harald Doornbos voor de link. Natuurlijk zal ieder dood kind door de westerse media met grote gretigheid worden aangegrepen om hun oude adagium van 'Assad slecht, Rebellen goed' weer nieuw leven in te blazen.

Update 19 augustus 2012: Foto's van bombardement Azaz blijken foto's te zijn van de aardbeving in Iran (4). Dit lijkt me overigens niet te gelden voor de video uit (3), al was het alleen maar omdat er duidelijk een vlag van de oppositie zichtbaar is achterop een auto.

VOETNOTEN
(1) http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/NH14Ak01.html
(2) Ik heb het artikel niet zogauw kunnen traceren. Daniel Etter lijkt eerder een fotograaf te zijn die vanuit Turkije werkt.
(3) http://www.youtube.com/watch?v=HQfKzGngTIs&feature=youtu.be
(4) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/08/19/slachtoffers-van-syrische-bombardementen-op-azaaz-blijken-iraanse-slachtoffers-aardbeving/
(5) Eind augustus kreeg ik via de mediawerkgroep Syrië een foto van waarschijnlijk de daadwerkelijke tatoeage te zien. Bekijk hem op: http://www.danieletter.com/stories/2012-syria-sounds-of-a-war/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten