donderdag 16 augustus 2012

Syrische Journalisten danken Syrische Leger voor hun bevrijding

Op 16 augustus 2012 is de Syrische journaliste Yara Saleh samen met haar TV-ploeg bevrijd door het Syrische leger uit de handen van een of andere FSA-'brigade'. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe dankbaar deze mensen waren dat het leger heeft voorkomen dat hen hetzelfde lot zou zijn beschoren als de journalist Ali Abbas en de TV-presentator Mohammed al-Saeed (1), welke beiden zijn vermoord door de FSA. Sommigen stellen inmiddels al dat FSA niet meer staat voor 'Free Syria Army', maar voor Foreign Salafist Army (2).

Yara Saleh, vrouw, links in roze shirt zoals ze zelf het liefst gekleed gaat

Gelukkig heeft Yara Saleh (vrouw in het roze op bovenstaande foto) van de Syrische nieuwszender, Al Akhbariya , het wel overleefd, evenals Maya Naser van het Iraanse Press TV die ook ontvoerd is geweest. In de onderstaande video is te zien hoe deze vrouw - die zoals wel meerdere Syrische vrouwen niet gesluierd willen zijn - gedwongen was om een geslachtsloze jurk te dragen met een sluier.

Op het onderstaande snapshot uit de video kun je Yara Saleh dan ook zien, maar dan op de manier zoals het Vrije Syrische Leger vindt dat het moet. Als deze mensen aan de macht zouden komen in Syrië dan is het gedaan met de vrouwenrechten zoals die momenteel zijn in Syrië. Waarschijnlijk gaan de vrouwenrechten dan dezelfde kant op als in Libië na de oorlog van de NAVO tegen de Jamahiriya van Moammar Gaddafi.

Yara Saleh, rechts op de bank, gedwongen in de kleding
 die de door het westen gesteunde FSA-bendes vrouwen willen voorschrijven

Dus...als je een voorstander bent van het terugdringen van vrouwenrechten in Syrië: steun de FSA-bendes van de VS, de EU, Saudi-Arabië, Qatar en Turkije. Wil je de vrouwenrechten niet verslechterd zien, dan is het verstandig om partij te kiezen voor de Syrische overheid.


Met dank aan SyrianPartisanGirl voor het uploaden van deze video.VOETNOOT
(1) http://www.reuters.com/article/2012/08/05/us-syria-crisis-presenter-idUSBRE87404Y20120805
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/libiers-en-tunisiers-spreken-over-hun.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten