woensdag 13 juni 2012

Saudi Arabië, VS en Qatar bewapenen de Milities in Syrië

Nadat Frau Clinton Rusland ervan had beschuldigd dat het toch wel zeer slecht was om de regering van Syrië helicopters te verkopen, reageerde Rusland ook met steeds fermere taal. Dit keer stelde minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov dat niet alleen Saudi-Arabië en Qatar wapens leveren aan de opstandelingen in Syrië (1), maar dat ook de VS actief kolen op het Syrische vuur gooit door wapens het land binnen te smokkelen (2).

En natuurlijk willen de Europeanen dit soort berichten niet horen en willen ze blijven vasthouden aan de waanbeelden van een regering die haar burgers doodt, maar het wordt inmiddels toch wel erg duidelijk dat Europa, de VS samen met de fundamentalistische golfstaten hier de foute partij spelen door tegen alle internationale regels in een opstand te steunen met geld en ladingen wapens.

Laat Amnesty International en Avaaz daar maar eens petitie over opstarten.

In het onderstaande teletekstberichtje is de kop zoals vanzelfsprekend misleidend, maar er wordt wel melding gemaakt van de opmerking van Lavrov over het bewapenen van de oppositie door de VS.


Op deze manier escaleert de door het westen en de golfstaten gevoedde oorlog in Syrië niet alleen binnen Syrië, maar verplaatst het strijdtoneel zich ook steeds verder naar buiten, en wel als een strijd tussen enerzijds de imperialistische landen in Europa en de VS, samen met hun fundamentalistische oliestaten, tegen anderzijds veel landen in Azië en Zuid-Amerika, onder leiding van Rusland en China.

Het lijkt mij een duidelijke zaak dat de werkelijke aanstichters van het geweld de VS samen met Turkije, Saudi-Arabië en Qatar zijn. Laten we hopen dat we dat in Europa op tijd ontdekken voordat het wellicht echt uit de hand zou kunnen gaan lopen. Laten we onze oorlogszuchtige regeringsleiders aansporen te stoppen met het voeden van deze opstand via geldstromen, logistieke hulp en wapentuig.


In de avond van 13 juni 2012 verscheen nog dit bericht op Russia Today:

"The demand by some countries for Russia to put pressure on the Syrian government to end the violence is a provocation, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said on Wednesday. “The violence should be stopped by everyone,” he said after talks with his Iranian counterpart Ali Akbar Salehi. “If one part of the world community perceives the Kofi Annan plan only as the demand that Russia somehow make the Syrian authorities stop shooting…this attempt is a provocation,” Lavrov stressed. He said the Annan plan was not being implemented. But he added that most of those who are saying the plan does not work “are largely inciting the irreconcilable opposition to continue their armed provocations.”


Bronnen
(1) http://www.knack.be/nieuws/buitenland/saudi-arabie-en-qatar-bewapenen-syrische-rebellen/article-4000115962405.htm#
(2) http://www.brabantsdagblad.nl/nieuws/algemeen/buitenland/11209384/Rusland-VS-bewapent-Syrische-rebellen.ece
(3) http://www.rt.com/news/line/2012-06-13/#id32564

3 opmerkingen:

 1. "Laten we onze oorlogszuchtige regeringsleiders aansporen te stoppen met het voeden van deze opstand via geldstromen, logistieke hulp en wapentuig"

  Lijkt mij een best plan, alleen, tot dusver luisteren ze niet, vertellen ons dat we niet goed weten wat er aan de hand is en worden (als gewoonlijk) de plannen er toch doorgedrukt.
  Wat is ervoor nodig om te zorgen dat ze wél luisteren?

  Pluim (via Joost)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Totaal niet onafhankelijk gepubliceerd. Een minderheid van alawieten (een vertakking van de sjietische islam) is daar aan de macht. Dit is een iraans blog en je bent duidelijk aan de kant van de regering. Ik zou je maar voortaan onafhankelijker opstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Fernando. Mijn opvatting is dat zolang de westerse media totaal niet onafhankelijk zijn, het hard nodig is dat het geluid van de andere kant ook gehoord wordt.

   Ik ben overigens van mening dat ik niet zozeer aan de kant van de regering sta, maar zeker niet aan de kant van die gewapende bendes die het hele land in een grote chaos willen veranderen en die geen andere idealen hebben dan de dood van president Assad.

   Verwijderen