zaterdag 11 augustus 2012

Het Amerikaanse en Turkse Rijk overwegen een No-Fly Zone in te stellen boven Syrië

Terwijl de bendes in Aleppo serieus terrein aan het verliezen zijn, en er steeds meer Syriërs een hekel beginnen te krijgen aan deze bendes die niets dan dood en verderf zaaien in het land, komen Turkije en de Verenigde Staten met een idee om misschien toch maar eens een No-fly zone in te stellen boven Syrië (3,4).


We hoeven niet te verwachten dat er een door de VN-goedgekeurde no-fly zone zal komen. Een groot deel van de wereldbevolking wenst in het geheel geen buitenlandse inmenging in Syrië (1). Rusland en China hebben hun les wel geleerd van Libië. Daar werd een no-fly zone gebruikt om het hele leger van Libië te vernietigen.

Als je die Vereinigten Staten Amerikas een no-fly zone geeft, dan weet je dat ze het hele land zullen platbombarderen. Turkije en de VS zijn ook niet geïnteresseerd in wat de bevolking van Syrië nu eigenlijk wil. Zij zijn vooral geïnteresseerd in wat ze zelf willen en dat is een einde maken aan een land dat een te eigengereide positie speelt in het Midden Oosten.

Hoe zou de wereld gaan reageren als de NAVO gaat besluiten Syrië militair tot de grond toe af te breken, en wel zonder een ondersteunende VN-resolutie? Zou de wereld weer gewoon blijven toekijken en de propaganda-praatjes blijven slikken over de gruwelijke dictator die zijn eigen volk doodt, en meer van dat soort onzin?

VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/echte-vrienden-van-syrie-bijeenkomst-in.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/11/255677/us-turkey-urge-regime-change-in-syria/
(3) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/11/255677/us-turkey-urge-regime-change-in-syria/
(4) http://www.rt.com/news/clinton-turkey-syria-damascus-aleppo-437/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten