donderdag 14 juni 2012

Leugens van Amnesty International over Syrië in Metro-krant

In het gratis metrokrantje van 14 juni waren twee paginagrote advertenties van de spreekbuis van de Saudisch-Amerikaanse buitenlandse politiek, Amnesty International te zien. Het is zonder meer een knap staaltje volksmennerij door te suggereren dat Assad een wrede kindermoordenaar zou zijn en dat Rusland ook nog eens het vermoorden van kinderen zou ondersteunen.

Dit is Amnesty International anno 2012. In plaats van kritiek uiten op al die landen die een gewapende opstand steunen van Wahabistische en extremistische moslimgroeperingen in Syrië, richten ze hun pijlen op Rusland die er altijd naar gestreefd heeft om tot een dialoog te komen tussen de partijen in Syrië. Zonder Rusland zou er niet eens een Annan-missie zijn geweest.

Helaas willen de oorlogszuchtige landen zoals o.a. de VS, Qatar, Turkije en Frankrijk geen vreedzame oplossing, maar willen ze af van president Assad zodat er een soennitische regering kan komen waardoor Iran in een groter isolement komt. Dat door deze tactiek vele duizenden mensen hun leven lieten en sommigen op Houla-wijze werden vermoord door deze extremistische bendes zal Amnesty International een worst wezen. Zij houden het liever simpel en dat betekent: volg de propaganda van het Westen en gooi er nog een paar schepjes bovenop.
Update 20 juni 2012: Lees de fascinerende analyse over de manier waarop Amnesty International sinds de komst van de nieuwe 'interventie-liefhebber', Suzanne Nossel, overgegaan is op stevige oorlogsretoriek (3).

Update 3 juli 2012: Ik ontving een reactie van een publieksvoorlichter van Amnesty International. Je kunt deze reactie lezen op (4), inclusief een wederreactie mijnerzijds. Het is voor mij zo klaar als een klontje dat Amnesty International een lakei is van de grote westerse machten. Peter Storm heeft ook een interessante analyse geschreven over de wijze waarop Amnesty International zich steeds politieker uitlaat en daarbij bewust politiek-gestuurde keuzes maakt, en daarbij partij kiest in binnenlandse conflicten (5).

Update 12 augustus 2012: In een haarscherpe analyse beschrijft Willy van Damme hoe niet alleen Amnesty International een verlengstuk is geworden van de Amerikaanse buitenlandse politiek, maar ook hoe Human Rights Watch is inmiddels geïnfiltreerd met voormalig overheidspersoneel (6).

Update 27 augustus 2012: Er is een ware doorbraak geweest bij Amnesty International. Vanzelfsprekend niet opgestart door de Amerikaanse tak van Amnesty International, maar er wordt inmiddels opgeroepen door de organisatie om landen als de VS, Turkije, Qatar en Saudi Arabië te stoppen met het laten leveren van wapens en geld (7).

Links
(7) Deze link is helaas al snel van de website van Amnesty International gehaald. De doorbraak was toch een zeer tijdelijke illusie teweeg gebracht door een éénmansactie waarschijnlijk.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Haha, leuk verzonnen. Het is wel jammer dat Amnesia International zo partijdig is geworden. Inmiddels neemt de steun van de stedelijke bevolking voor de FSA-bendes steeds verder af vanwege hun vernietigende praktijken, maar blijft het westen deze bendes de hand boven het hoofd houden. De Amnesia treft veel landen in het arrogante westen.

   Verwijderen
  2. Ze zijn niet partijdig gewórden, ze waren altijd al partijdig, met name in de Koude oorlog. Het is voor de kapitalistische landen een instrument om andere landen met andere systemen (met name de socialistische systemen) aan te vallen. Amnesty en Human rights watch hebben een zeer burgerlijke zienswijze op mensenrechten. En heden ten dage kan het zelfs worden gezien als een instrument om daarmee een 'humanitaire oorlog' te voeren... Dus men is al lang niet onpartijdig meer, maar een wezenlijk element van het imperialisme en de imperialistische oorlogspropaganda.

   Verwijderen
  3. Uit het verhaal van Willy van Damme (1) leid ik af dat Amnesty International aanvankelijk zelfs de rode Khmer van Pol Pot steunde en van 1979-1989 geen kwaad woord over deze organisatie heeft gezegd.

   Het was voor mij toch wel een schok om dit te ontdekken, en dan niet alleen Amnesty International, maar ook Human Rights Watch. Erg triest allemaal.

   (1) http://willyvandamme.wordpress.com/2012/08/03/spreekbuis-van-de-amerikaanse-regering/

   Verwijderen