zaterdag 11 augustus 2012

Qatar probeert Syrische Ambassadeurs om te kopen met grote sommen Geld

Naarmate de tijd vordert, wordt het steeds duidelijker hoe de vork in Syrië werkelijk in elkaar steekt. De opstand lijkt vooral door het buitenland gevoed te worden waarbij landen als de VS, Engeland, Turkije, Saudi-Arabië en Qatar de meesterspelers zijn.

De leider van Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani, een trouwe bondgenoot van de VS
en Groot-Brittanië, waarvan nu ook bekend is geworden dat hij ambassadeurs wil omkopen
om over te stappen naar de door het westen gesteunde bendes van het Vrije Syrische Leger.

Dit laatste land, Qatar, blijkt bakken met geld te investeren in het omkopen van Syrische ambassadeurs in de wereld. Zo werd duidelijk dat de Syrische ambassadeur in Mauretanië een aanbod kreeg van Qatar om over te stappen naar de bendes van de Free Syrian Army. Als tegenprestatie zou hij dan 1 miljoen dollar ontvangen, en verder 20 jaar lang ieder maand 20.000 amerikaanse dollars. Ook zou hij voor de rest van zijn leven mogen blijven wonen in een luxe woning in de hoofdstad van Qatar, Doha.

De Syrische ambassadeur in Mauretanië, Nouakchott Hamad Seed Albni, heeft verontwaardigd het aanbod geweigerd (1,4). Mauretanië is overigens een van de deelnemende landen aan de bijeenkomst van landen die een vreedzame oplossing willen voor Syrië zonder partij te kiezen (2). Daar zou Europa nog veel van kunnen leren. Typisch genoeg hoeven wij niet eens omgekocht te worden om die bendes in Syrië te steunen.

Als je dit soort bedragen en aanboden zo hoort, dan kun je je afvragen hoeveel van de door het westen zo bejubelde deserties (3) in feite het resultaat zijn van mensen die hun principes overboord hebben gezet om grote sommen geld te kunnen opstrijken.

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/11/255626/syrian-official-rejects-qatar-offer-to-defect/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/echte-vrienden-van-syrie-bijeenkomst-in.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/rosenthal-bejubelt-opstappen-syrische.html
(4) http://www.rt.com/news/syria-ambassador-qatar-defection-421/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten