vrijdag 10 augustus 2012

Echte Vrienden van Syrië bijeenkomst in Teheran

Op donderdag 9 augustus 2012 werd in de Iraanse hoofdstad Teheran een bijeenkomst gehouden van landen die je de ECHTE vrienden van Syrië zou kunnen noemen. In tegenstelling tot de vijanden van Syrië-groep die wordt gerund door wapenleveranciers als Saudi-Arabië en Qatar, samen met hun agressieve vrienden uit het NAVO-blok die alles in het werk willen stellen om het huidige Syrië uiteen te laten vallen.

Het kan dan ook wel handig zijn om meer zicht te krijgen op de landen die meer streven naar dialoog en geen heil zien in het openlijk partij kiezen voor gewapende bendes. Zo kan het ook langzaamaan doordringen bij de gewone bevolking dat het allemaal niet zo simpel is als we zouden moeten geloven als we de westerse pers volgen.Het blijkt dan echt niet zo te zijn dat China en Rusland het bewind van Assad steunen en daarom alle vredesvoorstellen van de NAVO-landen blokkeren in de VN. Het lijkt er dan eerder op dat veel meer landen niet zozeer Assad steunen, maar wel gaan voor de dialoog tussen de verschillende partijen in het land. Het simpele idee dat als je niet de gewapende bendes steunt dat je dan automatisch een vriend van Assad bent, lijkt dan ook ver van de waarheid.

Op de bovenstaande foto die gemaakt is tijdens de bijeenkomst kunnen we verschillende landen herkennen (door de ministers/diplomaten of de vlaggetjes) (1). Via (2) heb ik een volledige lijst kunnen bemachtigen. Op die site wordt gesproken over 27 deelnemende landen:

Iran, Rusland, China, India, Jordanië, Irak, Algerije, Soedan, Pakistan, Afghanistan, Venezuela, Witrusland, Indonesië, Mauretanië, Kyrgystan, Turkmenistan, Georgië, Benin, Sri Lanka, Ecuador, Zimbabwe, Oman, Tajikistan, Cuba, Kazakhstan, Armenië, Nicaragua, Tunesië en Palestina.

Als het aantal inwoners van deze landen samen optelt kom je op meer uit meer dan de helft van de wereldbevolking. Het lijkt me dan ook dat DE internationale gemeenschap geen partij wil kiezen in het conflict in Syrië, zoals de NAVO-landen doen, maar willen gaan voor een vredige oplossing via gesprek en verkiezingen en niet door in te zetten op een staatsgreep.

VOETNOOT
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/09/255360/iran-rejects-military-solution-for-syria/
(2) http://counterpsyops.com/2012/08/09/27-world-countries-attending-tehran-conference-on-syria/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten