dinsdag 21 mei 2013

Israëlisch voertuig overschrijdt Grens in Golan en wordt Vernietigd

De Joodse agressie lijkt geen grenzen te kennen. Na de nodige bombardementen op Syrisch grondgebied, hebben ze vandaag gewoon de grens gepasseerd die door de VN troepen wordt bewaakt op de Golan. Een Israëlisch voertuig dat op weg was naar de plaats Bir Ajam in het niet door Israël geannexeerde deel van de Golan hoogte, kwam daar nooit aan, omdat het werd vernietigd door het Syrische leger (1,2,3).

Israëlische tank bij de grens tussen het door Israël illegaal
geannexeerde deel van de Golanhoogten en het Syrische deel (1)
In brieven aan de VN Veiligheidsraad en aan de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties heeft Syrië laten weten dat het haar recht heeft toegepast om zich te verdedigen als een buitenlandse mogendheid ongevraagd haar terroritorium binnendringt. Ze vragen de veiligheidsraad ook op te treden tegen deze agressie van Israël die zo duidelijk in strijd is met het handvest van de VN.

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/05/21/304637/syria-hits-israeli-military-vehicle/
(2) http://sana.sy/eng/21/2013/05/21/483424.htm
(3) http://moderntokyotimes.com/2013/05/21/syria-defending-itself-from-the-intrigues-of-israel-al-qaeda-america-gulf-powers-and-tel-aviv/

2 opmerkingen:

 1. Wat is de zin van deze onzin? Propaganda?
  met nog wel een oude foto om kracht bij te zetten!

  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2894-zeven-syrische-rebellen-in-israelisch-ziekenhuis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Dutchbird, bedankt voor je reactie. Die foto is klaarblijkelijk populair. Ik probeer er meestal de bron bij te plaatsen. Press TV had hem ook gebruikt voor dit artikel, en Israel Today dus ook.

   En vanuit dit blog wordt inderdaad een perspectief vertegenwoordigd dat vaak in strijd is met de erg gekleurde informatievoorziening vanuit onze westerse pers.

   Ik baseer me daarbij voornamelijk op bronnen uit Iran, Syrië en Rusland (en af en toe een Libanees bronnetje voor de afwisseling).

   Verwijderen