zondag 12 augustus 2012

Alle Ambtenaren in Syrië in principe doelwit van de FSA-bendes in Syrië

De bendes van het zogenaamde 'Vrije Syrische Leger' hebben gevoed door hun haat voor president Assad de stap gezet dat iedereen die nog voor de president werkt, heult met de regering en dus een vijand is. In de praktijk komt dat erop neer dat eigenlijk iedere ambtenaar in het land een potentieel doelwit is om ontvoerd of gedood te worden.

Iedereen die het niet eens is met de FSA-bendes wordt 'Shabiha' genoemd.
Eenmaal tot Shabiha verklaard mag je ook gedood worden. Een soort snelrecht zullen we maar zeggen.
 Het maakt daarbij waarschijnlijk niet veel uit of het journalisten, wetenschappers,
doktoren of medewerkers zijn van een postkantoor. Bron foto (4)

Mensen die zoal gevaar lopen zijn leraren, doktoren, postkantoormedewerkers, wetenschappers, politie-agenten. Volgens (1) zijn er in Syrië zo'n anderhalf miljoen mensen die nu sinds de komst van de door het westen gesteunde bendes van het vrije syrische leger voor hun leven moeten vrezen. Op (2) is te zien hoe er wordt omgegaan met medewerkers van een postkantoor die gewoon bleven doorwerken in de grootste stad van het land, Aleppo: ze werden gewoon dood op straat gegooid vanaf een hoog gebouw.

Terwijl ze net op de straat waren geplet kwamen er meteen van die FSA-mannen naar de lijken om er foto's van te maken op hun mobieltjes. Wat mij betreft mag het leger van Syrië genadeloos optreden om de straten van Aleppo vrij te maken van dit soort beesten, zodat de inwoners van Aleppo weer kunnen terugkeren. Zie ook (3) om wat te horen van de ervaringen van vluchtingen uit Aleppo.

In de onderstaande video bespreekt Neil Clark de situatie in Syrië in het licht van de sterk dalende populariteit van de bendes van het Vrije Syrische Leger (FSA). Hij zegt ook dat de sleutelrol ligt bij de VS. Zolang zij nog doorgaan met het steunen van deze bendes zal het bloedvergieten doorgaan. Zodra zij zich sterk maken voor werkelijke democratie en overleg kan er een eind komen aan de gruwelijkheden in Syrië.

Hij zegt dan ook terecht dat zowel Hillary Clinton als William Hague het bloed van de Syrische bevolking aan hun handen hebben door deze terroristische bendes te blijven steunen en door maar te blijven spreken over hun wens voor een gewelddadige staatsgreep in Syrië.


VOETNOTEN
(1) http://www.rt.com/news/syria-aleppo-post-video-476/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/fsa-bendes-gooien-medewerkers-van.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/syrische-vluchtelingen-spreken-over-de.html
(4) http://theintelhub.com/2012/08/07/us-government-now-allowing-americans-to-donate-money-to-syrian-terrorists/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten