zondag 19 augustus 2012

Burgers van Aleppo helpen het Leger bij het Bestrijden van de Bendes van de FSA

Het was allang bekend dat de bendes van het Vrije Syrische Leger weinig sympathie hadden in de stad Aleppo. De 'opstand' kwam immers maar niet op gang in die stad, simpelweg omdat de mensen er geen trek in hadden. De opstand moest de stad worden opgedrongen door een invasie vanuit Turkije en de dorpen om Aleppo heen.

Burgers werpen rijst en bloemen naar de soldaten om hen sterkte
te wensen in de strijd tegen de door het westen gesteunde bendes

Het Syrische leger wint steeds meer terrein terug in de stad waarbij vele gewapende militieleden de dood vinden. Eén van de redenen voor het succes van het leger is gelegen in de hulp die burgers geven aan het leger: zij vertellen waar de gewapende bendes zich ophouden zodat het leger gericht kan ingrijpen (1).

Misschien leuk als kopje voor de Nederlandse teletekst? Burgers Aleppo helpen Syrische leger om hun stad te bevrijden.  Dergelijke kopjes zitten er voorlopig nog niet in omdat we eigenlijk allemaal nog moeten geloven dat Europa de Syriërs steunt door de gewapende opstand te promoten (o.a. via het verstrekken van informatie over troepenbewegingen van het Syrische leger (2)).

Met dank aan World-Mathabanet en @syriancommando voor de foto.

VOETNOTEN
(1) http://208.43.232.81/eng/337/2012/08/19/437142.htm
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/duitsers-en-engelsen-spioneren-erop-los.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten