zaterdag 11 augustus 2012

Syrische vluchtelingen spreken over de gruweldaden van de door het westen gesteunde bendes van de Free Syrian Army

In de westerse media krijgen we de indruk dat de vluchtelingenstroom uit Syrië vooral zou worden veroorzaakt door het geweld van het Syrische leger. In de onderstaande reportage komen enkele vluchtelingen aan het woord die spreken over de werkwijzen van de door het westen gesteunde bendes van de Free Syrian Army.


Zij spreken uit dat veel mensen hun huizen werden uitgejaagd door de tienduizenden bendeleden die heel Aleppo hebben geïnfiltreerd. Ze maken van de woningen van mensen martelkamers en wapendepots. Ze ontvoeren mensen en vragen losgeld. In de reportage wordt gesproken over een vrouw die in tranen uitbarst als ze verteld hoe ze met hulp van het Syrische leger in staat was om met haar zes dochters te vluchten.

Iemand anders vertelt dat ze wel moesten vluchten omdat de bendes dingen deden die in het geheel niet islamitisch zijn. Syriërs voelen zich verraden door landen als Saudi-Arabië en Qatar. Hij noemt Turkije niet, maar dit land is de praktische uitvalsbasis van de vele duizende internationale bendeleden die dood, vernietiging en verderf komen zaaien in Syrië.

Het trieste van dit alles is dat enge mensen zoals Hillary Clinton en William Hague nog eens extra geld pompen in die bendes om ze in staat te stellen nog meer leed te veroorzaken in dit eens zo vredige land, voordat de wapens werden opgepakt (1).

Sommige vluchtelingen hebben niet zoveel geluk. Als ze aankomen in Noord-Libanon kunnen ze soms alleen steun verwachten als ze duidelijk uitspreken vóór de FSA-bendes te zijn (2).


VOETNOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten