woensdag 1 augustus 2012

VS Openen aanval op alle Banken die Handelen met Iran

De Verenigde Staten draaien volledig door. Keizer Obama heeft besloten dat alle banken die nog handelen met Iran zullen worden geboycot. Zij mogen dus niet meer handelen met de VS. Dit heeft geleid tot grote verontwaardiging bij vooral Chinese banken (1). Iraanse bronnen spreken van een militaire oorlogsverklaring.Ook wordt iedereen die nog olie wil kopen van de Iraanse maatschappijen  National Iranian Oil Co. en the Naftiran Intertrade Co. meteen getrakteerd op VS sancties. Alle maatschappijen die Iraanse olie vervoeren zullen in nieuwe wetgeving ook te maken krijgen met sancties.

Op deze manier laat Amerika weer eens zien lak te hebben aan internationale politiek in het kader van de Verenigde Naties. Zij maken gewoon wetten in de VS zelf, en laten die gelden voor de hele wereld, alsof het Amerikaanse Congres het democratische recht heeft te bepalen wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Ondertussen heeft Japan lak aan deze regels en hebben zelf verzekeringsmaatschappijen gestart die olietankers kunnen verzekeren (tot voor kort vooral een voorrecht voor Engelse oligarchen die door deze sancties flink terrein aan het verliezen zijn (2)); daarnaast hebben twee Japanse bedrijven juist de import van Iraanse olie verhoogd de laatste maand (3).

VOETNOTEN
(1) http://www.rt.com/news/iran-fresh-sanctions-obama-552/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/verzekeringsmaatschappij-united-india.html
(3) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/01/253894/japan-to-continue-oil-imports-from-iran/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten