woensdag 8 augustus 2012

Het doden van 16 burgers door FSA-bendes in het Syrische Homs krijgt weinig westerse aandacht

Afgelopen week hebben de gewapende milities in Homs 16 burgers gedood voornamelijk van Alawitische en Christelijke afkomst. Volgens de berichtgeving (1,2) waren ze erg in het nauw gedreven door de stevige aanpak van het Syrische leger waardoor ze uit een soort van laatste wanhoopsdaad nog hun sporen wilden verdienen door nog wat 'tegenstanders'  uit de weg te ruimen.De westerse landen steunen deze aanpak door deze gewapende milities te blijven steunen met geld, medewerking van geheime diensten, communicatie-apparatuur en het demoniseren van het huidige regering via diplomatieke kanalen.

De moordlustige vrienden van de EU en de VS maken naar verluidt ook steeds vaker gebruik van burgers als een soort menselijk schild. Lekkere jongens die Syrische Rebellen, denk ik dan.

In de westerse media is moeilijk iets terug te vinden over deze daad van de FSA-bendes in Homs. Als het andersom was geweest was waarschijnlijk de VN-veiligheidsraad bijeen geroepen met een blatende Hillory Clinton en William Hague erbij.

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/07/255044/insurgents-kill-16-civilians-in-syria/
(2) http://www.rt.com/news/syria-sectarian-violence-alawite-111/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten