maandag 6 augustus 2012

Rosenthal bejubelt opstappen Syrische Premier terwijl FSA-bendes de eerste Iraanse Pelgrims zouden hebben gedood

Onze demissionaire minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, sprak vandaag in jubeltermen over het opstappen van de Syrische premier Riad Hijab (1). "Hoe meer mensen er opstappen hoe beter, laat het huidige 'regime' zoveel mogelijk barsten oplopen" hoorde ik hem zeggen tijdens een radio-1 interview. Volgens Syrische berichten zou deze premier al ontslagen zijn voordat hij 'deserteerde'. Hoeveel Saudisch geld zou deze Hijab gehad hebben om te vertrekken?Deze agressieve taal ten opzichte van een regering in een soeverein land gaat vanzelfsprekend absoluut tegen iedere vorm van internationaal recht in. Hij bekent daarmee wederom duidelijk partij te kiezen voor degene die ook de zo gewenste staatsgreep in Syrië willen, zoals de FSA-bendes. Deze bendes die inmiddels 3 Iraanse pelgrims zouden hebben gedood, en dreigen er nog veel meer te doden zolang het Syrische leger door blijft gaan met het aanvallen van de gewapende milities (2).

Daar heeft Uri niet op gereageerd, maar het zou me niet verbazen als hij dit soort kidnappingen, moorden en dreigementen ook nog weet goed te praten omdat het Syrische regime het eigenlijk wel over zichzelf heeft afgeroepen.Omdat Iran vanzelfsprekend bezorgd is over de toestand van haar burgers in Syrië - waarvan de leugenapparaten van de FSA-troepen nu zelfs beweren dat het Iraanse elite-troepen zouden zijn - heeft het gesteld dat de VS, Turkije en Qatar verantwoordelijk zijn voor de levens van deze Iraanse pelgrims. Laten we hopen dat ze hun macht op de FSA-troepen inzetten om te voorkomen dat deze onschuldige Iraanse burgers worden gedood door de vrienden van Uri Rosenthal (3).

Er dient overigens gezegd te worden dat er nog veel onduidelijkheid heerst over het lot van de pelgrims. Er gaan zelfs geruchten dat de Iraanse pelgrims inmiddels al in Turkije zouden zijn aangekomen (3).

Dinsdag 7 augustus vertrekt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken naar Turkije om over de ontvoering te spreken (7).

Opmerkelijk verder is het weghalen van een kritische Youtube analyse over de situatie in Syrië van de heer T. West - die degene die de NAVO-oorlog in Libië hebben gevolgd misschien nog kennen. Op (4) kun je lezen waarom die is verwijderd met de oorspronkelijke tekst in leesvorm.

Daarnaast is de aanslag op de Syrische TV ook weer een actie die vast door Uri zou worden goedgekeurd zoals hij ten tijde van Libië ook pleitte voor de verwijdering van de Libische TV, omdat ze haat zouden zaaien....(5). Wie zaait hier nou haat zou je je toch kunnen afvragen? Daarnaast is recentelijk ook een TV-presentator gedood door de FSA-jongens van geweld (6).

Update 6 oktober 2012: De Iraniërs zijn waarschijnlijk nog in leven. Op 6 oktober werd opnieuw gedreigd ze allemaal te doden als Syrië niet zou stoppen met het aanvallen van de FSA-bendes (8).

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/06/254837/syria-appoints-caretaker-prime-minister/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/06/254804/3-iranian-abductees-killed-in-syria/
(3) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/06/254853/us-turkey-to-blame-for-iranian-abductees/
(4) http://worldmathaba.net/items/1371-removed-by-youtube-afrisynergy-s-t-west-s-analysis-on-syria
(5) http://www.rt.com/news/blast-damascus-tv-station-942/
(6) http://www.rt.com/news/syrian-host-saeed-executed-868/
(7) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/07/254905/salehi-to-visit-turkey-over-pilgrims/
(8) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/gewapende-bendes-syriers-dreigen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten