vrijdag 3 augustus 2012

Rusland redt Syrië van onredelijke en eenzijdige Sancties van VS en EU


Op 3 augustus 2012 werd via een bericht via de Syrische Sana website (1) uitgebreid verslag gedaan van de manier waarop Syrië probeert haar volk toch nog een leven te geven ondanks de erg eenzijdige en onredelijke sancties van de EU en de VS. Hierbij is het vooral Rusland die Syrië helpt om te overleven in deze tijden waarin de anti-assad propaganda nog altijd volop draait in de westerse/Arabische landen.

De unilaterale sancties van de EU en de VS zijn overigens gedaan buiten het raamwerk van de VN om, maar daar hebben de EU en de VS wel een handje van. Denk daarbij maar eens aan de sanctie-oorlog tegen Iraanse Republiek.

Wat zijn de resultaten geweest van het bezoek van de handelscommissie aan Moskou? Hieronder enkele interessante punten:
- Rusland levert benzine in ruil voor ruwe olie (tegen benzine-boycot van EU/VS)
- Syrisch geld wordt niet meer in Europa, maar in Rusland gedrukt (ter vervanging van versleten biljetten en in lijn met de groei van het BNP in Syrië)
- Rusland leent extra buitenlandse valuta reserves
- Syrische luchtvaartmaatschappijen worden geboycot. Syriërs mogen nu meer met het Russische Aeroflot gaan vliegen.
- Syrië en Rusland hebben ook een overeenkomst getekend voor een gezamenlijk centrum voor samenwerking op geopolitiek, wetenschappelijk, technisch en commercieel vlak om de bilaterale betrekkingen te versterken.

De dag erop, 4 augustus 2012, werd dit nieuws ook opgepikt door teletekst, waarbij natuurlijk een draai gegeven werd die ongunstiger is voor Syrië. Volgens de Syrische pers zijn er overigens wel degelijk toezeggingen gedaan door Rusland.VOETNOTEN
(1) http://syria-sana-backup.blogspot.nl/2012/08/internal-trade-minister-us-and-eu.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten