woensdag 21 augustus 2013

Wederom nieuwe Leugen over Chemisch Wapengebruik door Syrische Leger?

Op 21 augustus 2013 kwamen onze westerse en de golfstaatmedia weer eens broederlijk in actie om het nieuws te verspreiden dat het Syrische leger in een buitenstad van Damascus chemische wapens zou hebben gebruikt. De altijd-met-zichzelf-overhoop-liggende Syrische Nationale Coalitie (soms in Doha, soms in Istanboel gestationeerd) overschreeuwde zichzelf al door te spreken over 1300 doden.

Ake Sellstrom, hoofd van VN-onderzoekscommissie in Syrië, schudt hand met VS-marionet Ban-Ki Moon.
Zal hij onafhankelijk genoeg durven te zijn om de leugens van de gewapende bendes door te prikken?
Het Syrische ministerie van Informatie heeft direct gereageerd en gezegd dat er in heel Syrië helemaal niets heeft plaatsgevonden van wat wordt beweerd (1). Het zou volgens de overheid een poging zijn om de VN-onderzoekscommissie - die overigens net drie dagen geleden is aangekomen, wat een Russische vertegenwoordiger erg sterk vond (2) - te hinderen in het onthullen van wat er werkelijk is gebeurd bij de aanval op Khan al-Assal, nabij Aleppo, op 19 maart 2013.

Volgens de Syrische overheid hebben de bendes toen chemische wapens ingezet met de bedoeling de westerse landen aan te sporen hen militair te helpen. President Obama heeft zonder enig overtuigend bewijs te tonen uiteindelijk op basis van deze misleidingen ingestemd met het verder bewapenen van de bendes, ook al loopt niet helemaal vlotjes, vanwege aarzelingen dat ze in handen komen van wel erg extreme koppensnellers.

Update 22 augustus 2013: Volgens een Turks bericht hebben de terroristen dit keer een blunder begaan. In hun enthousiasme om de dood van de door henzelf vermoordde kinderen in de schoenen te schuiven van het Syrische leger hebben ze té vroeg de verschillende Youtube-filmpjes op internet gezet. Terwijl volgens de berichten van de bendes zelf het bloedbad zou zijn gepleegd op 21 augustus, stonden de filmpjes er op 20 augustus al op. Lees er meer over op (3). Dit verschil in tijd zou wellicht ook verklaard kunnen worden door het tijdsverschil tussen Syrië en de VS.

Verder heeft Syrië inmiddels gezegd mee te willen werken met het onderzoeken van de claims dat er sprake zou zijn geweest van chemisch wapengebruik (4). Laten we hopen dat de interventiezucht van Engeland en Frankrijk niet wordt bevredigd door een of andere duistere manipulatie van de gegevens, want je weet maar nooit wat ze allemaal voor listen ze hebben ingezet om hun doel tot een staatsgreep in Syrië te verwezenlijken.

Hoe waarschijnlijk is het dat het Syrische Leger dat steeds meer aan de winnende hand is in Syrië, op het moment dat er chemische wapeninspecteurs in het land zijn aangekomen, besluit eens een aanval met chemische wapens uit te voeren? Dit is wat de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Salehi, ook als commentaar gaf (5).

Update 23 augustus 2013: Volgens Rusland beletten de bendes de mogelijkheid om te onderzoeken wat er werkelijk is gebeurd nabij Damascus, met betrekking tot de vermeende chemische aanvallen. Zij verhinderen het VN-onderzoeksteam hun werk te doen omdat ze hun veiligheid niet willen garanderen (6,7).

Update 24 augustus 2013: Meer analyses over de onwaarschijnlijkheid van chemisch wapengebruik door Syrische Leger in Modern Tokyo Times (8)

Update 27 augustus 2013: Meer over de inmenging van de VS in de strijd in Syrië vanaf 2011 en haar vurige wens om de regering van Assad te laten vallen om een VS-gezinde staat te forceren (9).

(volgt later meer)

BRON
(1) http://sana.sy/eng/21/2013/08/21/498338.htm
(2) http://sana.sy/eng/22/2013/08/21/498486.htm
(3) http://www.islamicinvitationturkey.com/2013/08/22/photo-al-jazzera-reuter-published-the-news-of-massacre-in-east-ghouta-damascus-one-day-before-the-massacre-happened-by-assad/
(4) http://rt.com/news/syria-chemical-attack-cooperation-841/
(5) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/22/319858/takfiris-behind-syria-chemical-attack/
(6) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/23/320110/syria-militants-preventing-chem-probe/
(7) http://www.presstv.ir/detail/2013/08/23/320076/syria-takfiris-must-allow-safe-un-probe/
(8) http://moderntokyotimes.com/2013/08/24/syria-and-chemical-issue-un-invited-and-major-doubts-about-media-sensationalism/
(9) http://www.zerohedge.com/news/2013-08-25/military-intervention-syria-us-training-rebels-2011-and-complete-grand-plan-march-20

3 opmerkingen:

 1. De video's zijn waarschijnlijk per sateliettelefoon naar FSA-'activisten' in de VS gestuurd.

  Daar is het 7-10 uur vroeger, waardoor een deel van de video's al op 20-08 op Youtube stond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar moest ik later ook nog aandenken. Het zou volgens de bendes midden in de nacht gebeurd moeten zijn, en dan is het inderdaad nog volop 20 augustus in de V.S.

   Dat neemt niet weg dat ik er geen snars van geloof, van dat hele verhaal. Hoe dom zou een regering zijn om opeens uit het niets chemische wapens te gaan gebruiken tegen burgers terwijl net de wapeninspecteurs in het land zijn aangekomen?!

   Dat tart wel alle logica. Het lijkt me waarschijnlijker dat de bendes zware verliezen leiden daar in Oost-Ghouta en bij het vertrek nog proberen een slag te slaan door een wanhopige poging te ondernemen de altijd gewillige westerse media een rad voor de ogen te draaien.

   Verwijderen
 2. Het is zeker niet logisch dat ze de vermeende chemische wapens gebruikte op het moment dat de inspecteurs aanwezig zijn. Nee diegene die het al een jaar over chemische wapens heeft is de Obama clan, lees eens na WAAROM afgelopen maand plots verschillende ambassades gesloten zijn geweest vanwege ' dreigend' terroristisch geweld....als we er allemaal nu WEER instinken dan verdienen we niets anders dan een totalitair regime (wat de EU al aan het worden is) en geen enkele privacy meer......

  BeantwoordenVerwijderen