woensdag 1 augustus 2012

Ian Pannell - De Propagandakoning van de BBC voor de Milities

Ian Pannell is een BBC-correspondent die zich weet te profileren als een propagandakoning voor de moordende milities in Syrië. Hij is met ze de grens overgestoken vanuit Turkije en vervolgens Aleppo ingegaan waar hij de situatie beschrijft in een school die door de gewapende terreurgroepen is ingenomen. Laten we hopen dat het niet de school is die halverwege de eerste augustus door het Syrische leger is aangevallen waarbij zo'n 150 opstandelingen zijn gedood (2). Het zal er daar niet zachtzinnig aan toegegaan zijn.


Hij produceert het ene na het andere propagandabericht dat breeduit wordt verspreid voor de BBC. Op 30 juli schreef hij weer een stukje waarbij hij de foto plaatste van de bewapende FSA-bendes op een school (1). De combinatie van Sponge Bob met deze lui is ronduit bizar.

Zie (5) om zelf te zien dat de executie van mensen die
het niet eens zijn met de moordpraktijken van deze lui in Aleppo werden
vermoord terwijl ook hier Spongebob op de buitenmuur stond.
Misschien waren dit  wel de moordenaars?

Als je het verslag leest van Ian Pannell dan valt het op hoe positief hij is over de FSA-mannen en hoe negatief hij is over het Syrische leger. Hij bespeelt ook emoties door in te gaan op een meisje dat daar dood in de school ligt. Ze was getroffen door een artillerie-granaat van het leger. Later noemt hij ook nog andere kinderen die zouden zijn gestorven door het vuur van het leger.

Hij vergeet daarbij te zeggen dat als deze plattelandsterroristen niet Aleppo waren binnengevallen het meisje en de kinderen nog volledig springlevend zou zijn.

Ian Pannell beschrijft ook mannen die werden afgevoerd zogenaamd om door een rechter te worden gehoord. Alsof die terroristische bendes ook maar aandacht hebben voor rechtspraak. Zij laten liever hun wapens spreken dan dat ze in overleg gaan met de regering om via politieke weg hun doelen te bereiken.

In een duitstalige analyse wordt een andere propaganda-partner van Ian Pannell genoemd, namelijk Ivan Watson van CNN. Hij maakte trots een reportage waarin hij toonde hoe de milities een wachtpost ten Noorden van Aleppo wisten aan te vallen en de daar aanwezige militairen te doden (3).

Het is zorgwekkend hoe weinig kritisch de westerse pers is over deze bendes die van Aleppo een oorlogszone hebben gemaakt. Zij blijven steken in propagandaboodschap dat het toch vooral de Syrische regering is die verantwoordelijk is voor het geweld. Ian Pannell herhaalt deze boodschap nog even in zijn stukje van 30 juli, zodat we het niet vergeten, want anders zouden we misschien zelfs sympathie kunnen gaan ontwikkelen voor het leger van Assad die zo haar best doet om de stedelingen van Aleppo te helpen door die moordlustige bendes uit hun stad te verjagen:

"Het is een bruut conflict waar de lijn tussen goed en slecht verwaterd is. Mensenrechtenschendingen worden door beide partijen verricht, alhoewel de overheidstroepen het overgrote deel van de verantwoordelijkheid dragen" (4).

Update: BBC Rides with Al-Qaida in Aleppo (5).

VOETNOTEN
(1) http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-19014880
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/bendes-van-aleppo-doden-bij-een-aanval.html
(3) Zur leichteren Heranführung des Nachschubes an Menschen und Material aus der Türkei nach Aleppo haben die Terroristen beispielsweise in der Nacht zum Montag in der Nähe der von Terroristen beherrschten Ortschaft Anadan, etwa 14 km nördlich von Aleppo, einen mit 30 Soldaten besetzten Checkpoint der syrischen Armee überfallen. Die Soldaten wurden von der guten Bewaffnung, der Professionalität und der Anzahl der NATO-Terroristen überrascht und konnten den Checkpoint nicht halten. Die nicht im Kampf gefallenen Soldaten wurden von den Terroristen gefangen genommen und sind dem Vernehmen nach zwischenzeitlich von den Terroristen exekutiert worden. Propaganda-Offizier der Terroristen bei dem mörderischen Überfall auf den Checkpoint war der vorgebliche CNN-”Journalist” Ivan Watson. (http://nocheinparteibuch.wordpress.com/2012/08/01/syrische-armee-setzt-anti-terror-operation-weiterhin-erfolgreich-fort/)
(4) [This is a brutal conflict where the line between right and wrong has become blurred. Human rights abuses are being committed by both sides, although pro government forces bare the vast brunt of responsibility.] (uit 1)
(5) http://landdestroyer.blogspot.nl/2012/07/bbc-rides-with-al-qaeda-in-aleppo-syria.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten