zaterdag 8 april 2017

Extremisten in Idlib Schuiven Succesvol de Schuld van Chemisch Wapengebruik in Schoenen Syrische Luchtmacht

Het is iedere keer weer verbazingwekkend in wat voor een tempo de westerse landen conclusies trekken en hoe makkelijk dat via onze media kritiekloos wordt verspreid en uitvergroot.

Trucagefoto's rondom vermeende Gasaanval (2)
Op 4 april 2017 is er iets gebeurd met chemische wapens rondom een bombardement van Syrië in de provincie Idlib. Omdat het Westen nog altijd - na al die jaren - meent te mogen bepalen wie er aan de macht is in een bepaald land, klonk ineens weer eensgezind de roep dat Assad, de gruwelijke oogarts-dictator, moest aftreden na zo'n verschrikkelijk daad. Terwijl de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Tillerson, in de week voorafgaand aan deze gebeurtenissen, nog had gezegd dat het Syrische volk zelf moest besluiten wie zij als president willen hebben. Een democratisch standpunt dat we al vele jaren niet uit de mond van een minister van buitenlandse zaken van de VS hadden gehoord.

Donald Trump, de president die ik nog altijd het voordeel van de twijfel gehad gegeven over de houding ten opzichte van Syrië en Rusland, is opeens 180 graden gedraaid qua standpunt. Daar waar Obama nog aarzelde om de oorlog te verklaren aan Syrië, had Trump geen enkele schroom om 59 tomahawkraketten af te vuren op de Syrische luchtmachtbasis Shayrat, zonder enig overleg met het Congres.

Ook al schaarden vele landen zich meteen achter Trumps agressieve aanval, wil dat niet zeggen dat het daardoor ook echt bewezen is dat het Syrische leger chemische wapens heeft afgeworpen uit een vliegtuig. Want laten we daar eens even bij stilstaan. Het gaat naar verhouding erg goed in Syrië - Aleppo is zich weer aan het herstellen, de stadsbussen rijden weer; de salafistische bendes zijn op de vlucht, en hun terrein wordt steeds kleiner. De strijd tegen het terrorisme waar iedere westerse leider zo zijn mond van vol heeft, verliep goed.

Waarom zou het Syrische leger dan opeens chemische wapens gaan inzetten?

De chemische wapens zijn in 2013-2014 onder begeleiding van het OPCW verwijderd uit Syrië. Is het niet veel waarschijnlijker dat er opnieuw een valse-vlag operatie is ingezet door de vijanden van het Syrische leger. Lees maar eens een Libanees artikel (1) 'Jumping to Conclusions: something is not adding up', waarin wordt beschreven dat zich onder de gestorven mensen vooral bewoners bevinden van de plaatsjes Majdal en Khattab.

It is known that about 250 people from Majdal and Khattab were kidnapped by Al-Qaeda terrorists last week. Local sources have claimed that many of those dead from the chemical weapons were those from Majdal and Khattab.
Stel je toch eens voor: Al-Qaida lui ontvoeren 250 mensen uit vijandige dorpen, wachten tot er een bombardement komt en laten vervolgens hun eigen chemische wapens los om die mensen uit de weg te ruimen, en daarbij de schuld te schuiven op het Syrische Leger, met de bekende gevolgen.

Wellicht is dit gebeurt, wellicht heeft het Syrische leger een opslagplaats voor chemische wapens vernietigd waarbij chemicaliën zijn vrijgekomen.

Trump is in ieder geval gefopt, en is in de val gestapt en met zijn bekende 'daadkracht' heeft hij snel zijn conclusies getrokken en op deze wijze de terroristen in Idlib een enorm hart onder de riem gestoken. Net na de oorlogsdaad van Trump hebben Al-Qaida en Islamitische Staat terroristen hun kans schoon gezien om terrein terug te winnen op dat van het Syrische Leger.

Bolivia heeft tijdens de spoedzitting van de Veiligheidsraad op 7 april een prachtig verhaal verteld over de wijze waarop het zogenaamde bewijs van Colin Powell destijds ertoe heeft geleid dat de VS zonder toestemming van de veiligheidsraad Irak is binnengevallen, wat uiteindelijk heeft geleid tot minstens een miljoen doden, en bovendien de basis heeft gelegd voor het ontstaan van Islamitische Staat.

Bolivia toont afbeelding van Powell en de leugen van de VS die tot een miljoen doden in Irak heeft geleid

De buitenlandse politiek van de Verenigde Staten in het Midden Oosten is desastreus, maar ondanks alles wat ze hebben gedaan, blijven ze keer op keer weer de steun ontvangen van Westerse leiders en de westerse media, die het westerse volk vakkundig inpeperen dat het ok is om op basis van vermoedens, zonder enig bewijs, zonder steun van de veiligheidsraad, een soeverein land aan te vallen waardoor extremisten weer wat meer ademruimte krijgen.NOTEN
(1) https://www.almasdarnews.com/article/jumping-conclusions-something-not-adding-idlib-chemical-weapons-attack/
(2) http://theindicter.com/analysis-of-evidence-contradicts-allegations-on-syrian-gas-attacks/
(3) http://theindicter.com/statement-by-swedish-doctors-for-human-rights-on-misrepresentations-referred-in-veterans-today/
(4) https://willyvandamme.wordpress.com/2017/04/07/escalatie-syrische-oorlog/

1 opmerking:

  1. GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik zegt dat vanwege de gifgasaanval "iedereen heeft kunnen zien dat er iets moest gebeuren." GroenLinks vindt wel dat het "gezien de onvoorspelbaarheid van Trump" van belang is dat nieuwe maatregelen "worden ingebed in een internationale actie die erop gericht is dat Assad verantwoordelijk wordt gehouden en dat herhaling wordt voorkomen". (https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/07/live-amerikaans-bombardement-op-syrische-luchtmachtbasis-a1553664)

    BeantwoordenVerwijderen