zondag 19 augustus 2012

Duitsers en Engelsen Spioneren erop los ter ondersteuning van FSA-bendes in Syrië

De geruchten gingen al langere tijd rond, maar nu is het dan uiteindelijk ook via de westerse media naar buiten gekomen dat zowel de Duitse als de Engelse geheime diensten actief meewerken om informatie over bijvoorbeeld troepenbewegingen van het Syrische leger door te geven aan de gewapende bendes van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (1,2,6)

Duitsers en Engelsen steunen via spionage-activiteiten één partij in de oorlog in Syrië
en leveren op die wijze een bijdrage aan de escalatie van het conflict.

Medewerkers van de Duitse geheime dienst zouden volgens Bild am Sonntag vooral voor de kust van Syrië rondvaren om zo zo'n 600 km landinwaarts te kunnen observeren waar troepenbewegingen plaatsvinden. De informatie die zo wordt verkregen wordt dan verstuurd naar Engelse en Amerikaanse officieren die op hun beurt de informatie doorspelen naar hun vrienden van de gewapende oppositie.

"We kunnen trots zijn op de bijdrage die we als Duitsland leveren aan de val van president Assad", zou een medewerker van de Buitenlandse veiligheidsdienst hebben gezegd (2).

Ook zou Duitsland nog meewerken via de NAVO-legerbasis in het Turkse Adana. De oplettende volger van deze blog weet dat we daar eerder aandacht aan hebben besteed. Er waren eerder al berichten dat via Adana wapens vanuit Qatar en Saudi-Arabië naar de Syrische bendes zou worden vervoerd (3).

Afbeelding uit film 'Das Leben der Anderen' waarin
de Duitse spionage in de DDR centraal staat.
Nu spioneert Duitsland voor de gewapende bendes in Syrië
om de Syrische regering sneller te kunnen laten vallen.
Een 'humanitaire' taak waar ze ook nog eens trots op zijn.

In the Sunday Times (4) wordt ook gesteld dat de overheid 100% goedkeuring geeft aan het doorsturen van informatie van de Britse geheime diensten die werken vanuit Cyprus, via Turkije naar de Syrische opstandelingen.

Zo werd er enkele voorbeelden gegeven van het effect van de informatie over troepenbewegingen. Zo konden de gewapende millities en brigades succesvol legerposities aanvallen in Idlib omdat ze via de Britten en Duitsers wisten dat veel legerversterkingen naar Aleppo trokken. Ook konden ze 40 tanks in een hinderlaag lokken omdat ze wisten dat er troepen vanuit Lattakia onderweg waren.

Op deze manier dragen landen van de EU wel op een wel heel actieve wijze bij aan de strijd in Syrië. Voor degene die het nog niet wist: landen als Duitsland en Engeland willen geen vredige oplossing voor Syrië. Volgens sommige critici is het doel vooral een soort Somalië, Libië of Irak te maken van Syrië, waarbij tot in lengte der dagen allerlei groeperingen elkaar naar het leven staan. Het creëren van 'falende landen' zou dan vooral goed zijn voor het westen omdat ze daardoor geen werkelijke bedreiging vormen voor de hegemonie van Israël en het westen in het Midden Oosten.

Ook Sky News - normaal niet vies van anti-Assad Propaganda - bericht zelfs over de spionage-activiteiten van de Britten vanuit Cyprus. Wellicht hebben ze zelfs geholpen met het coördineren van bomaanslagen? (5)

VOETNOTEN
(1) http://www.hurriyetdailynews.com/german-spies-active-off-syria-coast-report.aspx?pageID=238&nID=28084&NewsCatID=359
(2) http://rt.com/news/uk-germany-intelligence-syria-054/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/07/turkse-stad-adana-centrum-voor-levering.html
(4) Voor een leuk shot van een journalist van the Sunday Times, Paul Conroy, met een groep terroristen in Syrië werp eens een blik op het laatste stuk van het artikel over Harald Doornbos en de Anti-Assad berichtgeving: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/de-gekleurde-berichtgeving-van-harald.html. Meer over embedded journalism ook op: http://worldmathaba.net/items/1466-state-sponsored-terrorism-western-journalists-embedded-with-al-qaeda-in-syria
(5) http://news.sky.com/story/974300/syria-rebels-aided-by-british-intelligence
(6) http://www.presstv.ir/detail/2012/08/19/257033/uk-intelligence-aiding-syria-insurgents/#.UDDrk6t1AXc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten