maandag 20 augustus 2012

Syrische Helicopters verspreiden papieren waarop staat dat de FSA-leden zich nu nog kunnen overgeven zonder repercussiesIn een Turkse krant, de Hurriyet, verscheen op 19 augustus 2012 een artikel waarin gesproken werd over een verzoenende actie van het Syrische leger (1,2). Helicopters hebben een soort van pasjes verspreid waarop staat dat de FSA-leden zich met dat pasje nog kunnen overgeven. Ze kunnen dan gewoon levend terugkeren naar hun families en stoppen met het verspreiden van haat.

Als ze weigeren hun wapens in te leveren blijft er voor het Syrische leger geen andere mogelijkheid over dan met grof geweld een einde te maken aan de bezetting van allerlei wijken in Aleppo, de grootste stad van Syrië.

Ook riep het Syrische leger mensen op geen steun en onderdak te verlenen aan deze mannen, omdat ze vooral bezig zijn met het doden van Syrische landgenoten.

In het bericht staat verder dat enkele leden van de gewapende milities de berichten lazen en er hartelijk om moesten lachen, waarbij reacties kwamen als: denkt president Bashar nu werkelijk dat iedereen zo dom is als hijzelf? Hij zou geen beeld hebben van wat er werkelijk gaande is in het land.

Tja, denk ik dan. Wat kan het Syrische leger nog meer doen om een verder bloedvergieten te voorkomen? Er kan in ieder geval niet gezegd worden dat de bendeleden niet gewaarschuwd zijn. Als er straks door de westerse media wordt geklaagd over een bloedbad in Aleppo dan kan in ieder geval verwezen worden naar deze actie: de komende slachtoffers waren in ieder geval gewaarschuwd.

VOETNOTEN
(1) http://worldmathaba.net/items/1476-syria-real-news-august-20-round-up
(2) http://www.hurriyetdailynews.com/syrian-helicopters-drop-leaflets-over-aleppo.aspx?pageID=238&nID=28145&NewsCatID=352

Geen opmerkingen:

Een reactie posten