vrijdag 17 augustus 2012

Terugkerende burgers van Aleppo beschrijven de FSA-bendes die hun wijk Salah Edin terroriseerden

Zoals eerder werd aangekondigd kunnen de bewoners in de zwaar bevochten wijk Salad Eddin van Aleppo weer terugkeren naar hun woningen (1). In de onderstaande video zie je hoe de wijk er momenteel bij staat. Wat vooral interessant is, zijn de korte gesprekken met de teruggekeerde bewoners.Zo kunnen we horen hoe de burgers van Aleppo de FSA (Free Syria Army)-bendeleden beschrijven. Ze benadrukken dat het allemaal niet-Syriërs waren met bepaalde kleding die niet Syrisch is. Er werd gesproken over mensen uit Saudi-Arabië, Libië, Algerije etc. Inmiddels is overigens ook duidelijk geworden dat er de nodige Engelse strijders in Syrië tegen de overheid aan het vechten zijn (2).

Ze uiten verder ook hun boosheid over de manier waarop Arabische landen wapens leveren aan deze bendes die mensen uit hun woningen jagen en niets dan verderf stichten in Aleppo, dat voorheen een rustige stad was voordat de bendes van buiten kwamen om zogenaamd 'vrijheid' te brengen.

"Ze kunnen beter wapens leveren aan de Palestijnen in Gaza", riep een bewoner. Terwijl deze video de indruk wekt dat de wijk Salah Eddin vrij zou zijn van de FSA-troepen zien we op de website van Syrian Documents een video waarin nog gewoon gevochten wordt in diezelfde wijk (3). Laten we maar denken dat het een erg grote wijk is.

Met dank aan WorldMathabanet voor de video en de uitermate handige dagelijkse updates.

VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/burgers-zouden-kunnen-terugkeren-naar.html
(2) http://www.thebureauinvestigates.com/2012/08/16/british-mercenaries-fighting-in-syria/
(3) http://www.documents.sy/videos.php?id=1824&lang=en

Geen opmerkingen:

Een reactie posten