maandag 27 augustus 2012

Roept zelfs Amnesty International de VS, Turkije, Saudi-Arabië en Qatar op om te Stoppen met het Steunen van de Syrische Opstand?

Na de enorme felle propaganda van Amnesty International USA tegen de regering van president Assad (1), waar hij zelfs werd neergezet als kindermoordenaar die alleen nog maar één vriend had, namelijk president Poetin van Rusland, lijkt er een ongekende en haast ongelooflijke ommekeer te zijn gekomen bij Amnesty International. Maar is dit werkelijk waar? Of is er sprake van een hack?

Op 27 augustus 2012 kwam vanzelfsprekend niet de Amerikaanse propagandatak van Amnesty International met een opzienbarend bericht, maar op een algemene blogsite van Amnesty International verscheen de oproep aan landen als de VS, Turkije, Saudi-Arabië en Qatar om te stoppen met het steunen van de Syrische opstandelingen vanwege grove mensenrechtenschendingen (2).


Eindelijk lijkt de macht van de Amerikaanse tak van Amnesty International gebroken te zijn, zou je dan gaan denken. Niet alleen de VS, Turkije, Saudi-Arabië en Qatar zouden door A.I. in het beklaagdenbankje worden gezet, maar in feite zit ook de Europese Unie op ditzelfde bankje.

Met hun rigoreuze eenzijdige sancties ten opzichte van de Syrische overheid en hun extreme omarming van de gewapende opstand dragen zij ook zeer actief bij aan de escalatie van het geweld in Syrië. De geheime diensten van Engeland en Duitsland zijn ook schuldig aan het steunen van deze opstandelingen (3).

In feite is iedereen uit het 'Assad must go'-kamp schuldig aan het eenzijdig partij kiezen voor het FSA, dat zich steeds meer profileert als een meedogenloze groep gewapende extremisten die iedereen die het niet met hen eens is naar het leven wil staan. Deze groepen die ook door onze Uri Rosenthal worden gesteund met allerlei communicatie-apparatuur lijkt nu zelfs door Amnesty International ontmaskerd te worden.

Steeds meer Syriërs zijn juist dolgelukkig met het nationale Syrische leger omdat ze hen weer in staat stelt terug te keren naar hun woningen doordat ze de gewapende bendes uit hun wijken en dorpen jagen (4).

Het is haast te mooi om waar te zijn dat Amnesty International echt zou opkomen voor het Syrische volk, zelfs als dat zou ingaan tegen hun meesters in de VS en Europa.

UPDATE 28 augustus 2012:  Later werd duidelijk dat er sprake was van een 'hack' op de site. Zouden er wellicht dan toch meerdere stemmen zijn binnen Amnesty International, of is iedereen het daar altijd met elkaar eens?


De oproep is te vinden op livewire.amnesty.org waar we de volgende beschrijving kunnen lezen over de insteek van deze site:

Livewire is the new home of blogs produced by Amnesty International's International Secretariat. It includes blogs from campaigning actions, from research missions, from high level meetings and events written by Amnesty International staff.

Het bericht is geplaatst door ene Rishma Janmohamed. Al snel verschenen er krantenartikelen waarin Amnesty International zei dat valse berichten zou betreffen (5). Een klein uurtje later was het bericht verwijderd van de site om even later toch weer te verschijnen. Dan is de pagina er, en dan is die weer weg. Ik vind het persoonlijk een goede stunt van degene die hier achter zitten. Jammer dat het niet het echte officiële standpunt van Amnesty International is. De macht van de VS is waarschijnlijk toch te groot binnen de organisatie.

Ik had nog een tweet gericht aan Sanjeev Bery van Amnesty International die er ook nog even op heeft geantwoord:


Voor meer informatie zie ook  het artikel op worldmathaba-net dat verscheen op 28 augustus 2012 (6).


VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/walgelijke-leugens-van-amnesty.html
(2) http://livewire.amnesty.org/2012/08/27/amnesty-calls-on-un-to-stop-the-us-qatar-and-turkey-funding-and-arming-syria-rebels/langswitch_lang/en/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/duitsers-en-engelsen-spioneren-erop-los.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/08/de-propaganda-van-journalist-lex.html
(5) http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3307072/2012/08/28/Amnesty-onderzoekt-nep-berichten-Syrie-op-site.dhtml
(6) http://worldmathaba.net/items/1520-hacked-amnesty-international-blog-condemns-west-arming-syrian-terrorists

Geen opmerkingen:

Een reactie posten