vrijdag 10 februari 2012

Syrische Vrienden van het Westen Plegen dodelijke Aanslagen in Aleppo, Syrië

Op vrijdag 10 februari 2012 hebben de vrienden van het humanitaire westen (altijd snel in het terugtrekken van ambassadeurs en het instellen van sancties en het gebruiken van staatsgreep-taal) twee aanslagen gepleegd in de Syrische stad Aleppo. Zij hebben daar militaire gebouwen aangevallen. Volgens de Syrische overheid zijn daarbij 25 mensen om het leven gekomen en zijn er 175 mensen gewond geraakt.

Om maar weer eens Amerikaanse - Hillary Clinton -diplomatieke termen te gebruiken: het westen heeft bloed aan haar handen omdat ze een dialoog tussen de strijdende partijen tegenwerkt door openlijk partij te kiezen voor een van de partijen.

Tot mijn verbazing werd dit nieuwsbericht ook op teletekst gemeld. Natuurlijk wel zonder verwijtende woorden en met verwijzingen naar wat het leger wel allemaal niet doet in Homs.


Waar blijft nu de verontwaardiging van de westerse leiders? Waarom stormen er niet drommen journalisten over ter wereld naar hun westerse leiders om een reactie te vragen op de moordaanslagen door de vrienden die ze zo hartstochtelijk steunen? Waar zijn nu de 'disgusted' reacties van de regimes in de VS, Engeland en Frankrijk over de houding van Rusland en China, die niet een-partij in het conflict willen steunen, maar voor dialoog willen gaan?

Ik heb eens een rondje gemaakt rond de verschillende krantenwebsites en daar viel het me op dat bij de telegraaf, de volkskrant en trouw er hetzelfde verhaaltje stond, en dat je goed moest zoeken om het te vinden.  Geen grote koppen, geen verontwaardiging, en tegenwoordig ook geen mogelijkheden meer voor lezers om te reageren.

In dit berichtje wordt ook weer verwezen naar de inmiddels beruchte 'Syrische mensenrechtenorganisaties'. Lees er meer over op (2)

In de avond verscheen er op ons aller teletekst een ander berichtje. Ook al had 'The Regime Change Free Syrian Killing Army' (of hoe heten ze ook al weer?) eerst gezegd dat ze verantwoordelijk waren voor de aanslag (met enige trots in hun Syrische stem omdat ze toch maar mooi 25 mensen over de kling hadden gejaagd), later hebben ze hun keutel weer ingetrokken. Dit is hoogst waarschijnlijk gebeurd onder zware internationale druk van hun westerse vrienden voor een Syrische Staatsgreep.Niet alleen laat deze ontwikkeling zien dat het  'Syrische Vrije Leger' compleet afhankelijk is van westerse landen en de golfstatensjeiks, ook toont het dat ze de ene leugen na de anderen verkondigen. Moeten we nu echt gaan geloven dat de overheid zijn eigen overheidsgebouwen gaat bombarderen?

Laten we ons inzetten voor vreedzame onderhandelingen en laten we niet steeds maar meer olie op het vuur gooien door partij te kiezen voor een stelletje opstandelingen die als pionnen worden gebruikt voor de geopolitieke ambities van het Westen.

Verder is het opvallend dat in dit teletekst-bericht weer gesproken wordt over president Assad en de regering van Syrie en niet over de dictator en het regime.

In het acht-uur journaal van de NOS werd het belang van deze aanslagen zo klein geacht dat het als negende onderwerp werd genoemd. Zou het niet het eerste onderwerp zijn geweest als er duidelijke beelden waren geweest waarin het Syrische leger mensen doodt? Wat ik wel moet zeggen is dat ze ook het stukje hebben laten zien waarin een man in een zak de resten draagt van een kindje dat toevallig in de buurt van aanslag in een speeltuintje aan het spelen was.

Ook nog interessant: een vandaag verschenen verslag van Arnold Karskens (3) met interessante visies van een zekere van der Lugt en enkele bewoners van Homs. Deze laatsten vertellen over hoe hun revolutie wordt uitgebuit door het westen.

Daarnaast nog een interview met Lizzie Phelan over de moordaanslag van 'The Free Syrian Army':
bron:
(1) http://sana.sy/eng/337/2012/02/10/399598.htm (pas op schokkende beelden)
(2) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/de-vaak-geciteerd-syrische.html
(3) http://www.depers.nl/buitenland/622997/Moederziel-alleen-in-Homs.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten