zondag 12 februari 2012

Ook Amnesty International steunt verdere escalatie van Geweld in Syrië

(ENGLISH)

Niet alleen Avaaz laat zien sterk beïnvloed te zijn door de eenzijdige propaganda machine vanuit het westen, inmiddels is ook Amnesty International een petitie-actie begonnen ter demonisering van de Syrische regering en de ophemeling van de gewapende opstandelingen (1, 2)

Ook zij lijken niets geleerd te hebben van de humanitaire bombardementen van de NAVO op Libië destijds, die zij ook van harte ondersteunden. Zij hebben zelfs nog in februari een bericht de wereld ingestuurd waaruit bleek hoe gewelddadig het leven is geworden in Libië nadat er vele tienduizenden doden zijn gevallen door de steun aan de oppositietroepen (3).

Ook al is het zeer duidelijk dat er twee gewapende partijen zijn in het land, wordt alleen de regering beschuldigt van geweld, terwijl zij toch het recht hebben om een gewapende opstand te bestrijden. Zou het Nederlandse leger niet worden ingezet als er in Nijmegen een gewapende opstand ontstaat die het openbare leven in de stad platlegt, waardoor er overal gewapende opstandelingen rondlopen die de stad onveilig maken?

Maar schijnbaar heeft de Syrische regering dat recht niet, en steunt het westen met hun anti-democratische golfstaten vooral het gewapend verzet om een staatsgreep te forceren, zelfs als is gebleken dat daar geen international consensus over is. De NAVO-landen achten zich zo superieur dat ze ondanks de VN toch kunnen doorgaan met het aanwakkeren van een burgeroorlog in een ander arabisch land.

Het is daarom ook triest dat een organisatie met zo'n goede naam als Amnesty International ook opnieuw partij kiest in een binnenlands conflict en daarmee escalatie van geweld steunt en niet kiest voor de benadering van dialoog zoals bepleit door Rusland en China.

Update 10 mei 2013
Een interessant artikel over RootsAction dat Amnesty International oproept te stoppen met haar eenzijdige acties in Syrië. Lees er meer over op (4)

Referenties
(1) http://takeaction.amnestyusa.org/siteapps/advocacy/ActionItem.aspx?c=6oJCLQPAJiJUG&b=6645049&aid=517191&msource=W1202EAMNA1&tr=y&auid=10280044
(2) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/avaaz-steunt-aanwakkering-geweld-in.html
(3) http://www.amnesty.org/zh-hant/node/29388
(4) http://www.presstv.ir/detail/2013/05/08/302417/amnesty-intl-whitewashing-war-for-us/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten