zaterdag 18 februari 2012

Iraanse oliebeurs opent op 20 maart 2012

Volgens een bericht van de zeer betrouwbare Pepe Escobar (1), correspondent van Asiatimes, gaat Iran op 20 maart 2012 haar eigen oliebeurs openen. Het bijzondere aan deze oliebeurs is dat er ook volop gelegenheid is om te betalen in andere munteenheden dan de steeds verder afbrokkelende olie-dollar van de Verenigde Staten. Zo zal er ruimte zijn voor de rupee, yuan, yen en de euro.

Moammar Gaddafi en Saddam Hoessein hadden dergelijke plannen en we weten hoe het met hen is afgelopen. Laten we hopen dat we met zijn allen wakker genoeg zijn om geen nieuwe oorlog toe te staan waar de olie-dollar op het spel staat. Het is mooi genoeg geweest met de Amerikaanse hegemonie van de dollar. Door de sancties die de VS en Europa hebben afgekondigd aan Iran zal het proces van omschakeling nog sneller gaan.

Als de Amerikanen doorgaan met het pesten van de Chinezen door ze te boycotten als ze handelen met Iran, dan kan China ook bijzondere trucs gaan uithalen, bijvoorbeeld met hun enorme voorraad dollars.


VOETNOOT
(1) http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/NB17Ak04.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten