zondag 12 februari 2012

Schrijver in Saudi Arabië krijgt doodstraf vanwege belediging Profeet - Het Westen Zwijgt

In een krachtige bijdrage op boublog (1) wordt weer eens aangegeven hoe het westen met twee maten meet. Zoals bekend wordt Iran als een melaats land behandeld omdat ze werken aan het bouwen van kerncentrales, en wordt Israël als bijzondere staat behandeld terwijl het ongecontroleerd kernwapens in bezit heeft.

Zo zul je geen Uri Rosenthal of William Hague hun ontzetting horen uitspreken over de wijze waarop Saudi Arabie de demonstraties in het oosten van het land en in Bahrein gewelddadig onderdrukt; ook zul je weinig sympathie horen vanuit het westen voor de revolutie in Yemen. Nee, maar zodra het gaat om Syrië of Iran dan is de verontwaardiging ongekend groot.

Nu blijkt er een schrijver in Saudi Arabie kritiek geuit te hebben op de profeet Mohammed - nota bene via twitter - waardoor hij nu een grote kans loopt de doodstraf te krijgen. Het westen zwijgt opnieuw in vele talen over deze gebeurtenis omdat ze hun anti-democratische vrienden van het koningshuis van Saud niet willen bekritiseren. Wie immers kritiek uitoefent op Saudi Arabië, oefent kritiek uit op de VS, en dat kun je natuurlijk niet maken.

Wie had er ook alweer die atoombom gegooid op de burgerbevolking van enkele Japanse steden....

Referentie
(1) http://www.boublog.nl/12/02/2012/iran-en-saoedi-arabie-meten-met-twee-maten/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten