zondag 26 februari 2012

Thierry Meyssan over de opeenstapeling van westerse Media Leugens over Syrië

In december 2011 had ik op mijn youtube kanaal (1) een video geplaatst waarin Thierry Meyssan, de oprichter van voltaire-network (2) zich duidelijk uitspreekt over de ongekende propaganda machine van het Westen rondom de situatie in Syrië. Laatst reageerde een andere gebruiker door recentere uitspraken van Thierry Meyssan in het commentaar op de video toe te voegen.Dit steekhoudende commentaar wil ik toch even delen met degene die zich niet laten meenemen met die massapsychose die ons wil doen laten geloven dat een groep gewelddadige moslim-salafisten en terroristen eigenlijk voor democratie zouden vechten. Hier volgen enkele van zijn uitspraken:

"Echter, de langzame oorlog van de westerse pers en de Golf zie zich achter een masquerade afspeelde is gestopt door het dubbele veto van Rusland en China op 4 februari 2012. De Navo en haar bondgenoten werden gedwongen om hun wapens neer te leggen en zich terug te trekken, vanwege het risico om een oorlog te laten ontvlammen op een regionaal, en mogelijk zelfs een globale schaal.

De Emir van Qatar en de Saudische koning, twee absolute monarchen die nog nooit een verkiezing hebben gehouden in hun eigen landen, die alle demonstranten opsluiten, zijn de helden geworden van de revolutie en democratie. Frankrijk, Engeland en de VS, die nog maar net zo'n 160.000 Libiërs hebben gedood, terwijl ze volledig hun VN-mandaat braken, zijn veranderd in een soort filantropen die verantwoordelijk zijn geworden voor de bescherming van burgerbevolkingen etc.

Degene die zijn gekidnapt, gemutileerd en vermoord door de Wahhabi milities zijn door de pers veranderd in slachtoffers van de tiran. Soldaten van alle geloven in Syrië die hun land beschermen tegen de agressie worden afgeschilderd als sectarische Alawieten die hun volk onderdrukken. De destabilisatie van Syrië wordt behandeld als een nieuwe episode van de 'Arabische Lente'

Het enige wat nodig was om 'terroristen' in 'democraten' te veranderen was de oprichting van de door de westerse geheime diensten geïnstalleerde marionettenclub van de 'Syrische Nationale Raad', met een professor van de Parijse Sorbonne universiteit als president en woordvoerder [Barhun Ghoulian], een lieveling van de vorige hoofd van de Franse geheime dienst (DGSE). In een oogwenk is deze leugen een media realiteit geworden.

Nog ridiculer is het om te horen hoe de westerse media slaafs iedere dag weer opnieuw de berichten verspreid afkomstig van de Syrische tak van de Moslim Broederschap die maar blijven blaten over de misdaden van het regime en hun slachtoffers, getekend door de Syrische Mensenrechtenorganisatie (SOHR). Trouwens, sinds wanneer zijn de coupplegers van de Broederschap geïnteresseerd in mensenrechten?

Het maakt ook allemaal niet uit dat Abdel Hakim Belhadj (nr 2 van Al-Qaida en momenteel militaire leider in Tripoli, Libië) persoonlijk naar noord-Syrië kwam om zijn mannen te installeren, en dat Ayman al-Zawahiri (sinds de dood van Osama bin Laden de leider van Al-Qaida) opgeroepen heeft voor een jihad tegen de Syrische regering: het westen blijft doorgaan met het verspreiden van haar romantische droom van een liberale revolutie

Het vreemdst aan de hele situatie is wel om te observeren dat de Westerse media zichzelf voor de gek houden met het idee dat Salafisten, Wahhabis en Al-Qaida krachten gemotiveerd zouden worden door democratische principes, terwijl ze op Saudische en Qatari satellietkanalen hardop schreeuwen om de hoofden van de Alawi ongelovigen en de waarnemers van de Arabische Liga

Het wordt foutief gepresenteerd aan het westerse publiek als een politieke revolutie die met bloed wordt onderdrukt door een gewetensloze dictator. Vanzelfsprekend is deze leugen niet universeel geaccepteerd. Rusland, China en de Latijns-Amerikaanse en Caribische landen kijken hier door heen. Zij hebben allemaal hun eigen geschiedenis die hen in staat stelt door deze leugens heen te kijken, en zij snappen waar het echt om draait.

De oppositietroepen kunnen gebruik maken van de meest geavanceerde militaire middelen, waaronder nachtkijkers, communicatiestations en robotten voor stadsoorlogsvoering. In het geheim ondersteund door de NAVO-machten, hebben ze ook toegang tot vitale militaire informatie, waaronder satellietbeelden van Syrische troepenbewegingen en de interceptie van telefoons.

Al elf maanden lang zijn de Westerse landen en de Golfstaten bezig met een campagne om Syrië te destabiliseren. Enkele duizenden buitenlandse huurlingen zijn in het land geïnfiltreerd. Vaak opgeleid door organisaties in Saudi Arabië en Qatar binnen de Soennitisch-extremistische cultuur, kwamen zij om de Alawitische overheerser, Bashar al-Assad omver te werpen en een nieuwe dictatuur te starten, geïnspireerd  op de wahhabistische Islam."


VOETNOTEN
(1) www.youtube.com/user/WolkenZwemmer
(2) http://www.voltairenet.org/en
(3) www.youtube.com/watch?v=BvNrkNsVAZQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten