woensdag 29 februari 2012

Syrische Oppositie ontvangt wapens van Frankrijk en de VS

Gewapende groepen in Syrië zouden hebben toegegeven dat ze wapens krijgen die afkomstig zijn uit o.a. Frankrijk en de Verenigde Staten (1,2). In de bijgevoegde video kun je ook beelden zien van een tunnel die door de Syrische overheid is ontdekt waardoor wapens zijn gesmokkeld naar Homs, en de wijk Bab Amr (3).

Een deserteerde Syrische officier heeft op dinsdag 28 februari 2012 in de west-Syrische stad 'Al-Qusayr' gezegd militaire steun te krijgen van Frankrijk en de VS. "We hebben nu wapens en anti-luchtwapens en we zullen Bashar verslaan", zei de generaal.

Dit is niet de eerste keer dat de VS ervan wordt beschuldigd - tegen alle internationale verdragen in - wapens te leveren voor de Syrische oppositie (4). Qatar en Saudi Arabië staan ook te popelen om meer wapens Syrië in te pompen om zodoende een flinke escalatie van het geweld te kunnen bewerkstelligen.
bronnen:
(1) http://www.presstv.ir/detail/229208.html
(2) http://rt.com/news/syria-arms-us-france-531/
(3) zie meer over Bab Amr en de deal tussen de oppositie en de overheid op: http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/deal-in-homs-tussen-oppositie-en.html
(4) http://rt.com/usa/news/us-nato-syria-edmonds-709/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten