maandag 27 februari 2012

Reactie van EU op democratisch referendum voor Verandering in Syrië: doe alsof de Regering niet meer bestaat

Op de dag dat duidelijk werd dat 89% van de stemmen voor een grondwetswijziging waren in Syrië, besluit de Europese Unie dit democratische proces te belonen door opeens de gehele regering niet meer te erkennen als vertegenwoordigers van het Syrische volk (1).

Nee, er wordt gekozen voor de club onder leiding van de Parijzenaar, Burhan Ghalioun (2), die met zijn Syrian National Council net kan doen alsof hij het Syrische volk vertegenwoordigd. Een knap staaltje democratie dat het westen hier ondersteunt.

Ondertussen beginnen de handen te jeuken van de grootste voorvechters voor de 'democratische' opstand in Syrië, namelijk Qatar en Saudi-Arabië, waar de democratie helemaal ver te zoeken is. Zij hebben nu duidelijk gezegd voorstanders te zijn van de toelevering van wapens voor hun vrienden, om hun vijand, Assad, te kunnen afzetten. Deze geweldverheerlijkers van de golfstaten worden op handen gedragen door het westen, samen zij aan zij met Al-Qaida, de Salafisten en de club van Abdul Halim Beladj (3).

In plaats dat het westen het toejuicht dat er hervormingen plaatsvinden in het land, dat er meerdere partijen mogen meedoen in de verkiezingen, dat de president niet meer voor het leven wordt aangesteld, wordt er alleen meer olie op het vuur gegooid door nog strengere sancties op te leggen en wordt zelfs het bestaan van de Syrische regering als vertegenwoordigers van het Syrische volk ontkent.

Laten we hopen dat Kofi Annan - als vertegenwoordiger van de VN - in staat zal zijn wel in te zetten op overleg en dialoog, en niet zo'n agressieve politiek zal voeren zoals het westen samen met hun vrienden van de golfstaten.

(1) http://rt.com/news/eu-recognizes-syrian-national-council-321/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/burhan-ghalioun-de-franse-marionet-voor.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/thierry-meyssan-over-de-opeenstapeling.html

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Bedankt voor de correctie. Ik zal het ezelsbruggetje Boer Han maar gebruiken. In het hoofdartikel over hem heb ik de naam van deze Parijse professor gelukkig wel goed staan!

      Verwijderen