zaterdag 18 februari 2012

Amerikaanse Drones vliegen al over Syrisch Grondgebied

Volgens een rapport dat in handen is gekomen van NBC News (1,2) worden er al spionage-drones ingezet die zogenaamd worden gebruikt om te zien 'hoe de overheid de oppositietroepen en de burgers aanvalt'. De Amerikanen gaan helemaal uit hun dak deze tijd: ze gedragen zich alsof ze de wereldmacht in handen hebben en kunnen doen en laten wat ze willen.

Iran was nog in staat om zo'n spionage-drone neer te halen. Ban Ki-Moon, de VS-marionet in de Verenigde Naties wilde destijds niet eens de schending van het Iraanse luchtruim veroordelen. Eigenlijk zou Ban Ki-Moon actie moeten ondernemen en de Amerikaanse overheid waarschuwen dat ze niet het recht hebben om het Syrische luchtruim binnen te komen zonder toestemming. Van Ban Ki-Moon hoeven we dergelijke rechtvaardigheidsprincipes echter niet te verwachten.

Het is nu wachten op de eerste militaire actie van de buitenlandse bemoeienis in de door hen aangewakkerde burgeroorlog.

China heeft inmiddels al boos gereageerd door de VS eraan te herinneren de soevereiniteit van Syrië te respecteren, en dat houdt ook in dat er niet in het Syrisch luchtruim kan worden gevlogen zonder toestemming van de Syrische overheid (3).

Waarschijnlijk voelen de Amerikanen zich zo oppermachtig dat ze China volledig zullen negeren, onder het mom dat ze niet meer hoeven te luisteren naar wat de regering in Syrië zegt, omdat ze eigenlijk zichzelf al een beetje de baas voelen daar, met hun al-Qaida gevechtstroepen op de grond.

Update 19 februari 2012: Interview met Hisham Jaber, directeur van het Centrum voor Midden Oosten Studies waarin hij zegt dat Syrië volledig in haar recht staat om de drones neer te schieten (4).

Voetnoot
(1) http://www.presstv.ir/detail/227322.html
(2) http://worldnews.msnbc.msn.com/_news/2012/02/17/10435915-officials-us-drones-monitoring-clashes-in-syria
(3) http://blog.alexanderhiggins.com/2012/02/18/china-scolds-military-drone-deployment-syria-84351/
(4) http://www.presstv.ir/detail/227440.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten