vrijdag 10 februari 2012

Tunesië zal de staat Israël niet erkennen

Misschien kunnen we ons nog de echo's herinneren van de woorden van onze Israël-minnende minister van Buitenlandse zaken, geboren uit Joodse ouders (1) waarin hij stelt dat wil Libië erkend worden door de internationale gemeenschap (zoals dat groepje landen die pro-VS zijn vaak wordt genoemd) zij zeker ook de staat Israël dienen te erkennen (2).

Hoe zal hij dan toch omgaan met het bericht dat de partij die de meerderheid van de zetels in het nieuwe Tunesische parlement stelt dat zij de staat Israël niet zal erkennen? Zal hij zo consequent zijn en zeggen dat ook de Tunesiërs een dwalend volk zijn, omdat zij niet inzien dat het Amerikaans-Europese standpunt m.b.t. Israël de beste is?

Rashed Ghannouchi, de leider van de grootste partij in Tunisië, de Islamitische partij, al-Nahda, heeft duidelijk te kennen gegeven dat Tunisië, Israël niet langer zal erkennen (3). Tijdens het bewind van de vriend van de VS, Ben Ali, waren er hechte betrekkingen tussen de Israël en Tunisië; daar lijkt nu dus een eind te gaan komen. Heerlijk die Arabische lente, vooral als het imperialistische machtsblok hierdoor aan invloed verliest.

bronnen:
(1) http://nl.wikipedia.org/wiki/Uri_Rosenthal
(2) http://www.nu.nl/onrust-midden-oosten/2734416/libie-zal-moeten-investeren-in-banden-met-israel.html
(3) http://www.presstv.ir/detail/225941.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten