zondag 19 februari 2012

Iran stopt eerst levering olie aan grootste Europese Agressors: Engeland en Frankrijk

Nadat eerder in de week er lichte paniek was uitgebroken in Europa omdat Iran even een berichtje had rondgestuurd dat 6 Europese landen per direct geen olie meer zouden krijgen uit Iran, volgde vandaag een bericht dat wél bevestigd is door het Ministerie van Olie.


Het vorige bericht (1) werd later genuanceerd tot het geven van een waarschuwing dat de betrokken Europese landen (waaronder Nederland) langetermijncontracten dienden af te sluiten om nog Iraanse olie te kunnen gebruiken. De ambassadeurs van de betrokken landen zijn wel opgeroepen in Teheran.

Dit keer is er dus wel sprake van een directe actie en wel gericht op de olie-export naar Frankrijk en Engeland. Deze twee landen zijn er in 2011 samen met hun golfstaatvrienden en de VS al in geslaagd om via hun agressieve politiek Libië  de vernieling in te helpen, en nu lijken ze hun zinnen gezet te hebben op een mogelijke val van de regering in Syrië en Iran, omdat zij ook kritisch zijn t.o.v. de Westerse politiek en Israël.

Veel invloed heeft de actie van Iran vooralsnog niet want Frankrijk importeert slechts 3% van zijn olie uit Iran, en Groot-Brittanië hooguit 1% (2, 3, 4). Het geeft echter wel aan dat Iran serieus is met het uitvoeren van haar plannen om Europa terug te pakken voor hun actie om het Iran te verhinderen hun olie in de wereld te verkopen.

Gelukkig hebben landen als Turkije, China, India, Japan en Zuid-Korea al te kennen gegeven niet tegemoet te komen aan de Amerikaanse wetgeving rondom de sancties in Iran. Zij accepteren wel een VN-resolutie, maar geen Amerikaanse wetgeving, die in principe vooral geldig is in de VS zelf.


(afkomstig van 'The Biggest Imperialist Bullies get slammed first')

VOETNOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/iran-stopt-levering-olie-aan-zes.html
(2) http://rt.com/news/iran-oil-cut-europe-687/
(3) http://www.presstv.ir/detail/227486.html
(4) http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/19/iran-boycot-olie-export-naar-groot-brittannie-en-frankrijk/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten