zaterdag 4 februari 2012

Ban Ki-Moon laat zien dat hij partij kiest voor Imperialistische Westen

In een verklaring na afloop van de stemming over een Syrische resolutie op 4 februari 2012 liet Ban Ki-Moon zijn ware gezicht weer eens zien,  namelijk als ja-knikker voor Amerikaans-Europese landen, gesteund door de prachtige democratische voorbeelden van de golf-dictaturen.

Rusland en China hebben hun veto gebruikt tegen een resolutie om meerdere redenen. Ten eerste zou deze resolutie erg eenzijdig zijn, waarbij de sfeer wordt gewekt van het 'brute syrische regime' tegen de vredige demonstranten voor democratie. Dat dit complete onzin is, is zelfs gebleken uit het rapport van de Arabische Liga missie, die duidelijk stelde dat de Syrische oppositie gewapend is en die wapens ook gebruikt om politie, militairen en burgers te doden (1).

Verder botst het met de basisregels van de VN die stellen dat je de soevereiniteit van een land moet respecteren. De VN is er niet voor om in allerlei landen staatsgrepen te organiseren. Het is inmiddels wel duidelijk dat de NAVO met haar humanitaire bullshit van het welvarende Libië een land in chaos heeft gemaakt. Rusland en China vertrouwen het westen niet meer met resoluties die zo kunnen worden geïnterpreteerd dat wapens kunnen worden geleverd, de volledige defensie van een land kan worden vernietigd, inclusief iedere militair die zijn stad probeert te verdedigen.

Het is een schande dat een president van de verenigde naties zich durft uit te spreken over een resolutie in termen als 'er is niet gekozen voor democratie' (3). De partijdigheid van deze flapdrol uit Zuid-Korea is ook al gebleken tijdens de oorlog in Libië, waarin hij ook pleitte voor het binnenvallen van het land en het opstappen van Gaddafi. Op dit soort momenten denk ik terug aan werkelijke meesters van de dialoog zoals Kofi Annan, die nog in de week voor de invasie in Irak, op bezoek ging bij Saddam Hoessein om te werken aan vrede.

Een Kofi Annan die zich ook durfde uit te spreken tegen de invasie, omdat het een invasie was die niet was goedgekeurd door de VN. Ban Ki-Moon, de praatpop van de VS en het huis van Saud, zou nog in staat zijn om te gaan zeggen dat de VN tóch moet ingrijpen in Syrië, ook al zijn China en Rusland het er niet mee eens.
(1) http://rt.com/news/syria-united-nations-russia-377/
(2) http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=41144&Cr=Syria&Cr1=
(3) "This is a great disappointment to the people of Syria and the Middle East, and to all supporters of democracy and human rights," he [ban ki-moon] said in a statement issued by his spokesperson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten