maandag 6 februari 2012

Nederland houdt Ambassade Syrië open vanwege contact met Gewapende Oppositie


Teletekst is zo'n mooi meningsvormend medium. In korte zinnen wordt kernachtig een boodschap verteld. Ik heb er al eerder over gesproken (1) dat zo ook makkelijk bepaalde denkbeelden worden verwoord.

Omdat de Westerse landen er niet in geslaagd zijn om de steun van de wereld te verkrijgen, gaan ze op eigen houtje aan de slag om een staatsgreep in Syrië te forceren. De VS heeft meteen op maandag na de stemming in de veiligheidsraad al bekend gemaakt dat ze de ambassade in Damascus sluit, en ook de trouwe Britse volgen zoals gebruikelijk gedwee: zij hebben hun ambassadeur teruggeroepen naar Londen, voorlopig nog ter consultatie (2).

Nederland wacht nog eventjes af en kijkt wellicht wat schichtig om zich heen om te kijken wat de grote jongens doen. Rosenthal stelt zelfs dat de ambassade voorlopig niet wordt gesloten omdat ze zo nog contact kunnen onderhouden met de Syrische oppositie. Diezelfde Syrische Oppositie die zondag, 5 februari drie militairen heeft gedood en tevens 19 militairen zou hebben in de noord-syrische stad Bara in de provincie Idlib (3).

Opmerkelijk is dat er op teletekst niet wordt vermeld dat het gerucht van de zogenaamd '200 doden in Homs' niet waar bleek te zijn (4).

Stel je eens voor dat een Mexicaanse ambassadeur in Nederland zou zeggen dat ze de ambassade open houdt om zo contact te kunnen houden met het verzet tegen de regering in Nederland? Toch vrij absurd, zou ik denken.
(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/01/manipulatieve-berichtgeving-over-syrie.html
(2) http://rt.com/news/syria-obama-605/
(3) http://www.presstv.ir/detail/225175.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/opnieuw-een-leugen-over-het-aantal.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten