woensdag 8 februari 2012

Syrische Oppositie wordt overstelpt met wapens uit het buitenland

Een Jordaanse professor beschrijft hoe er iedere dag vele wapens van allerlei kanten Syrië binnenkomen. Hoe kan de oppositie anders aan al die wapens komen? Zeer waarschijnlijk komen ze van de grote oorlogsmachines uit de Golfstaten - die goed bevoorraad worden door de VS en Europese wapenhandelaren - zoals Saudi Arabië en Qatar, die niet onder stoelen of banken hebben geschoven dat ze af willen van het bewind van Assad (1)

Ondertussen doen wij in Nederland net alsof het allemaal zo'n goede zaak is om die enorme wapentoevoer aan Syrië goed te keuren, door actief de regering in Syrië te boycotten, te bedreigen en door onze ambassadeur er weg te halen. Nederland neemt samen met de EU en de VS een enorme agressieve houding om het geweld in Syrië zo maximaal mogelijk op te laten vlammen in de hoop de Israël-kritische regering van Assad omver te werpen.

Op die manier wordt het ook makkelijk om het kroonjuweel binnen te halen: Iran, waar tegelijkertijd ook volop via economische agressie wordt opgetreden door de Europese neo-kolonialisten samen met hun VS-vrienden die zo boos waren op het veto van Rusland en China, terwijl ze zelf vele tientallen veto's hebben uitgesproken de afgelopen decennia (2)

(1) http://rt.com/news/syria-opposition-weapon-smuggling-843/
(2) http://www.jadaliyya.com/pages/index/4237/us-on-un-veto_disgusting-shameful-deplorable-a-tra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten