zondag 12 februari 2012

55% van Syriërs heeft liever Assad o.a. uit vrees voor de chaos die anders volgt

In een interview met Sara Marusek van de Syracuse University worden de resultaten genoemd van een onderzoek waarbij Syriërs gevraagd werd hoe ze denken over de huidige crisis, en daaruit bleek dat 55% liever Assad had. Wellicht niet zozeer omdat ze hem nu zo geweldig vinden, maar vooral uit vrees voor de anarchie en de levensgevaarlijke chaos die daardoor zou kunnen onstaan.

Dit soort resultaten hoor je niet gauw in de westerse media. Het klinkt immers beter om te suggereren dat je opkomt voor de Syrische bevolking, dan dat je moet zeggen dat je opkomt voor 45% van de Syrische bevolking.

Er wordt gesproken over de plannen om de 'Syria Free Army' de nieuwe regering van Syrië te maken. De Golfstaten zouden in staat zijn om deze groep te erkennen als wettige regering. Dat zou weer eens een knap staaltje democratie zijn. Een groep Syriërs die in het buitenland zich hebben gevestigd zou opeens de democratische vertegenwoordiging van Syrië zijn, en dat zonder ook maar over verkiezingen te spreken.

Helaas is de absurditeit van het geheel geen garantie dat het ook niet gaat werken. In Libië werkte het op dezelfde manier. Binnen de kortste keren komt onze vredespresident Obama voor de microfoons om te zeggen dat zij ook deze groep aanslagplegers gaat erkennen als officiële Syrische vertegenwoordiging, en dan zal het ook niet lang duren voor de Britten, de Fransen en natuurlijk ook onze Uri Rosenthal dit voorbeeld zullen volgen.

bron: http://rt.com/news/syria-un-resolution-russia-097/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten