zaterdag 18 februari 2012

Cameron en Sarkozy bekokstoven plannen voor Staatsgreep in Syrië

De premier van Groot-Brittanië en de president van Frankrijk - medeverantwoordelijk voor de enorme chaos, martelingen en tienduizenden doden in Libië  - hebben hun zinnen gezet op het steunen van de oppositietroepen in Syrië om zo ervoor te zorgen dat ze de regering omver kunnen laten vallen. Met propaganda-terminologie wordt Bashar Al-Assad uitgemaakt voor 'slachter van zijn eigen volk' (1).

(AFP Photo / Bulent Kilic)

Cameron zei dat ze alle mogelijke druk op Assad moesten uitoefenen om hem op zijn knieën te krijgen. "We moeten goed nadenken over wat we nog meer zouden kunnen doen." Sarkozy voegde daar nog aan toe dat hij gelooft dat de Syrische oppositie buitenlandse steun nodig heeft om samen sterk te staan tegen de Syrische overheid.

Wellicht kunnen we over een tijdje dit soort strijders zoals hierboven zien rondlopen met de vlaggetjes van de VS, Frankrijk en Engeland geborduurd op hun kleding (met misschien ook nog de gekartelde vlag van Qatar erbij).

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Mbeki sprak afgelopen week over de manier waarop dit soort landen in Europa samen met de VS de agenda bepalen voor de hele wereld. Hij noemde de enorme onrechtvaardigheid van deze landen in het omverwerpen van de regering in Libië terwijl er geen enkel bewijs was dat Gaddafi daadwerkelijk een genocide op zijn eigen volk zou hebben willen toepassen (2).

bronnen
(1) http://rt.com/news/france-uk-syria-advisors-569/
(2) http://www.iol.co.za/capeargus/mbeki-slams-un-betrayal-in-its-moves-against-libya-1.1236859

Geen opmerkingen:

Een reactie posten