vrijdag 17 februari 2012

Imam Sadeq gedood door Oppositie in Syrië omdat hij zich uitsprak tegen het Gebruik van Geweld

De dag nadat de Algemene vergadering van de VN erin is geluisd door een resolutie goed te keuren waarin alleen het geweld van de Syrische overheid wordt afgekeurd (1), vond er in de Syrische hoofdstad Damascus een begrafenis plaats van een 37-jarige Imam, Shaiq Achmad al-Sadeq, die zich duidelijk had uitgesproken tegen het gebruik van geweld. Hij vroeg zich openlijk af of vrijheid kan worden verkregen door tegenstanders simpelweg te vermoorden. Hij stond bekend als een gematigd man die tussen de partijen wilde staan.



Maar zoals we ook gezien hebben in de veiligheidsraad (2) worden partijen (zoals Rusland, China, de Alba-landen, 3) die een gematigde positie innemen, namelijk pleitend voor overleg i.p.v. escalatie van geweld door demoniseren van de ene, en ophemeling van de andere partij, al snel geschaard in het kamp van de tegenstander.

Zo ontstaat er een klimaat dat iedereen die niet openlijk steun geeft aan de vaak gewelddadige oppositie in Syrië al verdacht is, en een kandidaat kan worden om vermoord te worden: niet alleen de voorstanders van Assad, maar ook de neutrale mensen lopen hierdoor gevaar. Dit klimaat wordt grotendeels gesponsord door de grootschalige steun aan de oppositie vanuit het buitenland en de anti-regeringspolemiek van de westerse landen en de golfstaten.

VERWIJZINGEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/kritische-geluiden-bij-eenzijdige-anti.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/ban-ki-moon-laat-zien-dat-hij-partij.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/02/alba-landen-tegen-buitenlandse-pogingen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten