vrijdag 1 juni 2012

Aangrijpend Interview met ooggetuige Houla-district Bloedbad in Syrië: Gewapend Verzet monsterlijk en vol leugens en bedrog

ENGLISH AT: http://www.syrianews.cc/marat-musin-anna-news-syria-report-houla-707.html

Op 31 mei 2012 is een verslag verschenen van onafhankelijke journalist Marat Musin van Anna News over wat er op die verschrikkelijke vrijdag 25 mei gebeurd zou zijn in de Syrische plaatsen Taldo en Houla (1). In dit bericht geef ik een samenvatting van een interview met een ooggetuige. Onderin staat een lijst van commandanten die verantwoordelijk zouden zijn voor de slachtpartijen van vooral families die niet bereid zouden zijn geweest de wapens op te nemen tegen de Syrische regering.

Voor eerdere artikelen gerelateerd aan dit onderwerp raad ik aan (2,3) te lezen.

Volgens dit bericht hebben zo'n 700 gewapende opstandelingen uit Rastan, Al-Houla in hun macht genomen en hebben daarbij als eerste families waarvan bekend was dat ze voor de Syrische regering waren, op meedogenloze wijze vermoord. De doden werden vervolgens gepresenteerd als zijnde slachtoffers van het Syrische leger om zodoende de internationale druk te laten toenemen om militair in te grijpen in het land. Deze manipulatie werd - zoals eerder al gezegd in andere artikelen - enthousiast opgepakt door een aantal NAVO-landen die niets anders willen dan de val van de regering Assad.Op 25 mei werd er in het wilde weg geschoten door de Opstandelingen. De journalisten hebben beelden van hoe er werd geschoten op de gepantserde wagens van de VN; ook op de journalisten zelf werd geschoten.

Hieronder volgen fragmenten uit een interview met een inwoner van Taldo, waar ook een slachtpartij heeft plaatsgevonden (4).

"De bandieten vuurden op de checkpoints van het leger in Taldo, waarop het leger terugvuurde waarbij gewonden vielen. De man die later een mortiergranaat in het ziekenhuis schoot heet Said Fayez Talha Al-Aksh, en zijn familie woont in Taldao. Meestal waren er alleen gevechten na het vrijdaggebed, maar er werd al dagen gesproken over het 'Uur U' waardoor er werkelijke chaos zou ontstaan.

Sommige gewapende mannen droegen camera's en walkie talkies bij zich. Op vrijdag na het gebed werd de aanval op de checkpoint van het leger ingezet door Nidal Bakkour. Later werd nog een ander checkpoint aangevallen door mensen van de familie Al-Hallak. Zij vielen de wachtpost aan bij de heuvels.

Bakkour gaf leiding aan een groep vreemdelingen die hij opriep de wachtpost aan te vallen. Hierbij werden 25 aanvallers gedood.Marat Musin: Hoe kun je weten hoeveel mensen er zijn gedood?

Toen de VN-waarnemers kwamen, hebben de gewapende mannen de lijken verzameld en hen verteld dat het burgers waren die vermoord zijn door het Syrische leger. Ik heb gehoord hoe ze zelfs beweerden dat deze doden zouden zijn gevonden in huizen.

Rond half 4 hebben ze een hoge wachtpost in kunnen nemen, hierbij hebben ze nog een Syrische soldaat door de keel gesneden en van drie hoog naar beneden geworpen. Deze zou nog gezegd hebben dat hij ook een Soenni-moslim was, waarop de ander zou hebben gezegd: "Ah, nu herinner je je opeens dat je een Soenni bent".

Rond 6 uur hadden de opstandelingen nog een ander checkpoint overgenomen tezamen met het politiebureau in Taldo. Tegenover het politiebureau waren de huizen waar de families zijn afgeslacht. Het was bekend dat deze families de authoriteiten steunden. Het betrof alle kinderen van de familie van al-Sayed ; 3 gezinnen en 20 kinderen. Ze hebben ook alle kinderen vermoord van de Abdulrazak familie: 10 doden.

Van de al-Sayed familie hebben ze het gezin van de broer van Abdullah Al-Mashlab, the derde persoon die op 24 mei in het Syrisch parlement was gekozen, vermoord. De dag erop hebben ze zijn vrouw, zijn broer en drie kinderen ook omgebracht.

Tegen 7 uur kwam de Al-Farouq brigade, geleid door Abulrazak Tlass van het zogenaamde 'Vrije Syrische Leger' samen met zo'n 250 man afkomstig van de stad Rastan. Ook had hij nog twee andere groepen bij hem, afkomstig van Al-Qabo, onder leiding van Yehya al-Yusef en nog een groep uit Falla.

Gedurende de gevechten kregen de gewapende mannen instructies om tijdens gesprekken met de nieuwszender Al-Jazeera extra veel wapengeweld te laten horen. 's Nachts werd er niet geschoten.


Op de tweede dag hoorden we de opstandelingen tegen elkaar zeggen dat ze uniformen van het Syrische Leger moesten aantrekken, zodat ze konden beweren dat ze waren overgelopen naar de kant van de rebellen. Anderen moesten zich juist weer als burgers kleden. Ze hebben ook nog enkele boerderijen en huizen in de brand gestoken zodat ze konden beweren dat het Syrische leger bombardementen had uitgevoerd.

Ik heb de VN-waarnemers vanaf een afstand gezien. Ze werden omringd door gewapende mannen en speciaal uitgekozen familieleden die zeiden dat ze de regering van Assad omver wilden werpen. De gewapende mannen liepen allerlei huizen in en ze sommeerden de inwoners te vertrekken omdat het een militaire zone geworden was. Ik ging nergens heen, maar veel mensen vluchtten weg.

Toen de waarnemers kwamen hadden ze zich verschanst in de huizen van andere mensen en deden zich voor al bewoners waarbij ze allerlei verklaringen verzonnen.

Marat Musin: Hoe kijken de mensen in het dorp naar de gebeurtenissen?

De meeste dorpsgenoten kijken op dezelfde manier naar wat er is gebeurd als ik, maar ze zijn doodsbang. Vroeger durfde ze nog wel deel te nemen aan pro-regering demonstraties, waarbij ook slogans werden geschreven tegen Daraa, het Vrije Syrische Leger en de gewapende mannen. Zij hebben echter wraak genomen door iedereen te vermoorden die dergelijke leuzen hadden opgeschreven.

Marat Musin: Hoe is de verhouding met de omliggende dorpen en waarom werden deze dorpen aangevallen door de gewapende mannen?

De verhoudingen met de omliggende dorpen waren erg goed. Ze hebben ons nooit iets aangedaan en er zijn ook nooit geen spanningen geweest. Het Vrije Syrische Leger heeft ze echter aangevallen omdat ze tot andere religieuze groeperingen behoorden. Een van de terroristen, Haytham Hallak, heeft enkele mensen ontvoerd en eiste vervolgens een bedrag van miljoenen Syrische leras om ze weer vrij te laten. Deze man heeft een van de ontvoerden vermoord en heeft brandstof in de bloedstroom van de ander geïnjecteerd.

Voordat de gebeurtenissen zich ontvouwden waren de gewapende mannen, smokkelaars. Zo plaatsten ze kranen op de brandstofleidingen bij ons dorp met krachtige pompen zodat ze benzine konden stelen. Het zijn vooral dieven waarvan slechts sommigen de basisschool hebben afgerond.

Zo leefde er een Libanese vrouw met drie kinderen in ons dorp. Ze werkte als conciërge op het politiebureau. De gewapende bendes hebben haar ontvoerd, verkracht en toen opgehangen. Daarna hebben ze haar lichaam in de velden gegooid waar de honden aan haar lichaam trokken. Het was een gruwelijk gezicht, ze was ook volledig naakt. Deze mensen kun je geen Arabieren of Moslims noemen. Het zijn monsters.

De overheidsgebouwen die ze overnamen, zoals de school, het ziekenhuis, gezondheidscentrum en het stadhuis, hebben ze allemaal in de brand gestoken. Kinderen kunnen niet meer naar school.

...In het begin van de crisis hebben ze het ziekenhuis aangevallen en bloedzakken gestolen om die te kunnen gebruiken tijdens demonstraties. Ze hebben bloed gesmeerd op de demonstranten om te doen alsof ze gewond of dood waren zodat ze weer videos konden maken voor Al-Jazeera en Al-Arabiya.

We zijn vredige mensen en alles wat we willen is dat de veiligheid weer terugkeert in ons dorp en in het land. We willen geen buitenlandse interventie. We willen vrede en veiligheid.

Hieronder het oorspronkelijke interview:
Lijst van Free Syrian Army commandanten die verantwoordelijk zouden zijn voor de bloedbaden:

- Radwan Said Farhan
- Mashhur Massoud, Nickname: Tyurkavyi (a known terrorist)
- Abdelkarim Al-Rahal
- Akram Rashash Amer
- Muhyiddin Mahmoud Shihab, Nickname: Muhyiddin Dscharban
- A gang of terrorists from the Al-Iksha clan
- Abdul Rasak Tlas
- Yakha Al-Yousef
- Said Fayez Al-Talha Iksh
- Nidal Bakkur
- A terrorist from the Al-Hallaka clan, Nickname: Al-Hassan
- Ikram Al-Saleh
- Al-Hallak Haysam
Update June 1, 2012: http://www.presstv.ir/detail/2012/06/01/244097/houla-massacre-wests-new-chicanery


VOETNOTEN
(1) http://www.syrianews.cc/marat-musin-anna-news-syria-report-houla-707.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/05/terreur-bendes-executeren-syrische.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/05/wat-gebeurde-er-werkelijk-in-houla.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/05/gruwelijke-bloedbaden-aangericht-door.html

1 opmerking:

  1. Blijf zo verder doen kerel en zaken vertalen en blijf ook naar onze webstek van de Mediawerkgroep Syrië kijken: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen