zaterdag 8 september 2012

Canada schoothondje van VS en Groot-Brittannië sluit nu ook Iraanse Ambassade

Op 7 september 2012 werd duidelijk dat Canada ook heeft besloten de diplomatieke betrekkingen met Iran te beëindigen. Zo wordt de ambassade in Iran gesloten en krijgen de Iraanse diplomaten in Canada vijf dagen om het land te verlaten (1,2).Het laat weer eens zien hoe sterk de Canadese regering te beïnvloeden is door de machtige NAVO-landen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten die allebei al eerder hun ambassades sloten. Het mag geen verrassing heten dat Canada weer sterk de kant kiest van de VS en Engeland. Ook tijdens de stemming in de OAS (Organization of American States) over de houding van Engeland m.b.t. Ecuador in de Assange-zaak waren Canada en de VS de enige landen van de 35 lidstaten die tegen een veroordeling stemden.

Een Iraanse advocaat suggereerde dat zolang de Canadese gouverneurs nog worden aangesteld door de Britse koningin, Canada trouw Groot-Brittannië zal blijven volgen wat betreft de geopolitieke standpunten.


Hoe lang zal het duren voordat het volgende Engelssprekende land haar ambassade in Iran gaat sluiten? Volgens sommige geruchten zou dat Australië wel eens kunnen zijn. Vooralsnog is er in Teheran nog een Australische ambassade (3), maar de macht van de Engelse Koningin is groot....

BRONNEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/09/08/260423/canada-blind-follower-of-britain/
(2) http://worldmathaba.net/items/1592-zionist-regime-canada-shutting-its-tehran-embassy-a-bold-and-leader-like-step
(3) http://www.iran.embassy.gov.au/tran/relations.html

1 opmerking: