zaterdag 2 februari 2013

Russische Gezichten rondom de Crisis in Syrië

Als het niet aan Rusland en China had gelegen (en vele andere landen overigens, maar die hebben geen vetorecht in de veiligheidsraad), dan had het westen samen met Qatar en Saudi-Arabië het hele leger van Syrië vernietigd om zo - op zijn Libisch - de gewapende bendes en terroristen in staat te stellen de president af te zetten, of - op zijn NAVO's - de president te liquideren, dan wel te lynchen.

Omdat Rusland en China hun les wel hebben geleerd na het bedrog van de westerse landen rondom Libië, waar een no-fly zone werd gebruikt om het volledige nationale leger van Libië de dood in te bombarderen, is het gelukkig anders gegaan in Syrië. Goed, zolang het westen met figuren als Hague en onze Timmermans (1,2) nog blijven pleiten voor het verder steunen van de bendes blijft het bloedvergieten voortduren, maar zodra die stroom ophoudt, kan de vrede in Syrië terugkeren.

Als je je zo bezig houdt met de ontwikkelingen rondom Syrië zie je allerlei Russische mannen de revue passeren. Omdat het wel prettig is als je op een gegeven moment deze mensen herkent, wil ik op deze pagina een overzicht presenteren van de verschillende vertegenwoordigers die je regelmatig in de media voorbij ziet komen als het gaat om de positie van Rusland met betrekking tot Syrië. Hieronder staan de Russische hoofdrolspelers opgesomd:

Sergej Lavrov, Minister van Buitenlandse Zaken
Vitaly Churkin, Vertegenwoordiger Rusland in VN-veiligheidsraad
Vladimir Putin, President
Alexander Lukashevich, woordvoerder Buitenlandse Zaken
Gennady Gatilov, onderminister Buitenlandse Zaken

Alexander Bogdanov, Speciale gezant voor het Midden Oosten

Alexander Grushko, Russische vertegenwoordiger bij de NAVO

NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/02/engeland-vindt-israelische-aanval-op.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/01/president-assad-niet-bereid-tot.html

1 opmerking: