woensdag 6 juni 2012

Zouden de Opstandelingen in Hama (Syrië) opnieuw pro-regeringsfamilies aan het uitmoorden zijn?

Aan het einde van 6 juni 2012 kwam het bericht binnen dat er weer een slachting zou hebben plaatsgevonden. Dit keer zou er in de regio Hama flink huisgehouden zijn, met opnieuw vele vrouwen en kinderen die zouden zijn vermoord. Zoals gebruikelijk is dit weer een bericht van een tegenstander van de regering, een of andere majoor van het 'Vrije Syrische Leger' (1).

Natuurlijk geven zij weer het leger de schuld en waarschijnlijk zullen de 'Vrienden van Syrië' opnieuw hun kans grijpen om de publieke opinie zodanig te manipuleren dat die ook gaan denken dat het leger van Syrië achter deze massamoord in enkele dorpen rondom Hama zou zitten.


Wat steeds waarschijnlijker wordt is echter dat het westen gesteunde oppositieleger bezig is met een soort genocidale vernietiging van alle gezinnen die niet bereid zijn hen te steunen. Iedereen die trouw blijft aan de regering, of zelfs een neutrale positie durft in te nemen, is zijn leven zijn niet meer veilig. Een soort 'cleansing' van pro-regeringsmensen.

Hoe lang laten we ons nog voor de gek houden door dit soort propaganda-verhaaltjes die ons zouden moeten laten geloven dat een regeringsleger haar eigen burgers op gruwelijke wijze zou afslachten? Hier kan toch niets anders achter zitten dan de handtekening van extremistische moslims die uit zijn op een staatsgreep in Syrië en het liefst met de militaire hulp van de NAVO landen die in Libië hebben laten zien hoe je met het handhaven van een no-fly zone een volledig leger offensief kunt vernietigen.

Dit keer worden de Syrische plaatsen al-Qubair and Maarzaf genoemd. Laten we de ontwikkelingen goed volgen en vooral ook scherp letten op hoe de westerse media bij voorbaat alweer de vinger wijzen naar de regering en daarmee deze afslachting van regeringsgezinde families stilzwijgend ondersteunt.

BBC was er opnieuw als de kippen bij om vooral de oppositie aan het woord te laten (2), hoewel ze wel eens eerder hun mening klaar hadden, met af en toe een propagandafoutje (3).

De Guardian kwam ook binnen om half twaalf in de avond op 6 juni 2012 (4). Sander van Hoorn had ook een bijdrage in Met het Oog op Morgen waarin op gebalanceerde wijze werd gesproken over de mogelijke daders.

Ron Paul gaf begin juni ook nog eens aan dat de VS niets liever lijken te willen dan de val van Syrië en daar ook hun propagandamachines overuren voor laten draaien (5).

Harald Doornbos had ik getweet over deze pagina, die hij op deze wijze verwerkte in een tweet:


Interessant hierbij is de woordkeus: degene die kritisch zijn over de manier waarop het westen bericht over de ontwikkelingen in Syrië worden neergezet als 'Assad-fans die een complot zien'. Ik meen me te herinneren dat Harald Doornbos destijds in Libië ook een fervent voorstander was van de NAVO-bombardementen boven Libië en actief was in de demonisering van Moammar Gaddafi.

Ik juich het tegelijkertijd ook wel toe dat er in ieder geval aandacht is voor elkaars standpunten. In een recent bericht - ook van 6 juni - werd gesproken over een dorp met een naam die erg veel lijkt op Qubair, namelijk Qusair. Een ooggetuige (6) spreekt over hoe het Rode Kruis voedsel brengt naar gewapende opstandelingen in dat dorpje Qusair, die volgens deze bron al tijden het dorpje in een ijzige greep houden.

In dat artikel wordt ook gezegd dat mensen geld kunnen verdienen als ze Syrische soldaten doden. Een Syrische soldaat die deserteert kan 180.000 Syrische ponden tegemoet zien volgens dit bericht. Dit zou overeen komen met zo'n 3000 dollar. Waar zou toch al dat geld vandaan komen? Misschien is dit wel de financiële steun die Qatar en Saudi Arabië geven aan de 'oppositie' in Syrië?

Update 7 juni 2012 - De soep blijkt allemaal niet zo heet gegeten te worden als hij werd opgediend. Volgens de Syrische overheid zijn er negen mensen gedood in de dorpen. Op (7) kun je lezen hoe de terroristen mensen hebben gedood die om hulp vroegen van het Syrische leger. Pas zo'n 5 uur ná de moorden zou de confrontatie met het Syrische leger hebben plaatsgevonden. De beelden die verspreid zijn, zouden helemaal niets met de huidige plaats te maken hebben gehad (8).


VOETNOTEN

(1) http://www.rt.com/news/syria-hama-massacre-civilians-223/
(2) http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-18348201
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/05/propagandafoutje-bbc-plaatste-foto-van.html
(4) http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/06/syria-activists-killed-hama
(5) http://www.presstv.ir/detail/2012/06/06/244922/us-on-fast-track-to-syria-war/
(6) http://www.syrianews.cc/syria-international-red-cross-supplies-terrorists-759.html
(7) http://www.sana.sy/eng/21/2012/06/07/424129.htm
(8) http://www.sana.sy/eng/22/2012/06/08/424146.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten