zondag 10 juni 2012

Vluchtelingenstroom naar Libanon uit angst voor Gewapende Bendes Syrië

Martin Janssen, een Arabist die woonachtig is in Damascus, vertelt in een opiniestuk op de site van de Mediawerkgroep Syrië (1) over de stroom vluchtelingen die op gang is gekomen vanuit de regio Homs/Hama van christenen die hun leven niet meer zeker zijn sinds de door het Westen en Saudi-Arabië gesteunde gewapende milities veel macht hebben gekregen in deze regio.

In het genoemde artikel staat het onderstaande te lezen:

"Fides (2), een rooms-katholieke organisatie, liet op 30 mei weten dat grote groepen Syrische Alawieten en christenen naar Libanon vluchten om te ontkomen aan het geweld van gewapende bendes dat zich speciaal tegen hen richt. Christenen vluchten omdat deze gewapende bendes de christenen zien als “ beschermd door het regime van Bashar al-Assad.”

Ze zijn het slachtoffer van een “ oneindige reeks van kidnappingen en martelingen omdat ze weigerden zich aan te sluiten bij de revolutionairen”. Fides meldt dat de stroom van christelijke vluchtelingen uit Syrië na het bloedbad in Houla is aangezwollen omdat de christenen voortdurend doelwit zijn geworden van wraakacties."

bron: 

1 opmerking:

  1. echte christenen staat vervolging te wachten zoals de here jezus zei.hebben geen tyd voor valse visioenen of boeken te schrijven,en miljonair te worden.of show dominees die weer iemand aanprijzen die een boek heeft geschreven.die zelfde dominees praten liever niet over vervolgde christenen,ze hebben het te druk met wereldse zaken.

    BeantwoordenVerwijderen