zaterdag 23 juni 2012

Meeste Turken willen geen partij kiezen in Syrisch Conflict

Uit een onderzoek van het Ankara Sociaal Onderzoeks Bureau dat verscheen in the Turkish Weekly (1) blijkt dat meer dan tweederde van de ondervraagde Turken tegen een militaire interventie is in Syrië. Uit de poll blijkt verder ook dat een meerderheid ook vindt dat Turkije geen partij zou moeten kiezen in het conflict in Syrië.Dit is geen opsteker voor de Turkse premier Erdogan omdat hij duidelijk wel al partij heeft gekozen, net als zijn andere NAVO-vrienden, en wel voor het gewapende verzet in de hoop dat zij erin slagen een staatsgreep te forceren. Dit is het moderne Turkije: een soort meeloper van de VS, Europa en de Golfstaten waarbij het niet terugdeinst voor agressieve inmenging in de binnenlandse politiek van andere landen.

Terwijl Rusland en masse wordt aangevallen omdat ze probeert drie gerepareerde oude helicopters terug te brengen naar Syrië, hoor je geen westerse leider verklaren hoe het toch kan dat die gewapende milities in Syrië zoveel wapens hebben. Als het wapenembargo echt moreel en eerlijk zou zijn, dan zouden ze alles in het werk stellen om te voorkomen dat wat voor wapens dan ook het land binnenkomen.

Zoals echter bekend is het Westen niet geïnteresseerd in internationaal recht, maar vooral in het op de knieën brengen van leiders en regeringen die te kritisch zijn. De inmiddels al bijna legendarisch Moammar Gaddafi hebben ze kunnen doden. De volgende doelen zijn Syrië, Soedan en natuurlijk het kroonjuweel: Iran.

Voetnoot
(1) http://www.turkishweekly.net/news/137522/most-turks-oppose-taking-sides-in-syrian-conflict-.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten