woensdag 27 juni 2012

Vernietiging Syrisch TV-station en het Westen zwijgt

Op 27 juni 2012 is een dodelijke en vernietigende aanslag gepleegd op het Syrische TV-station al-Ikhbariya. Hierbij zijn volgens het Syrische persbureau Sana minstens 3 doden gevallen, en volgens andere bronnen minimaal 7.  De ravage was enorm zoals je kunt zien op de foto's (1,5).
Zoals te verwachten is er geen Uri Rosenthal die naar de pers rent om deze aantasting van de vrijheid van meningsuiting scherp te veroordelen. De westerse media constateren alleen wat er is gebeurd en daar blijft het eigenlijk bij.

Het is wachten op het moment dat onze Rosenthal weer net zoals bij Libië vorig jaar het vernietigen van tv-stations gaat verdedigen omdat ze 'haat zaaien' zoals hij dat zo manipulatief kon verwoorden (2). Dat klinkt toch altijd een stuk beter dan te moeten toegeven dat de stem van de vijand monddood gemaakt moet worden omdat anders de propaganda in gevaar zou kunnen komen.De aanval op de mening van Syrië is al langere tijd gaande, waarbij het niet langer doorgeven van Syrische zenders via de Arabische satellieten NileSat en Arabsat wel de meest grove aanval is op de vrije meningsuiting. Ook daarover werd door niemand echt geklaagd, buiten de journalisten in Syrië zelf (3).


Dit soort aanslagen worden gestimuleerd door de houding van het Westen die volop meedoet met het demoniseren van de Syrische overheid en zich zo presenteert als een wrede agressor.

Als reactie op de aanslag zijn veel Syrische journalisten de straat op gegaan om te demonstreren tegen deze laffe aanval op de pers (4). Hoe lang zal het nog duren voordat Saudi-Arabië, samen met de VS, de EU en Turkije erin slagen om ook de websites van de Syrische pers monddood te maken?Thierry Meyssan (6) is na de vernietiging van dit tv-station in Syrië nog op de bewuste plek geweest om de wereld te laten zien welk risico je loopt als je je uitspreekt tegen de imperialistische agenda van het Westen met hun Saudische vrienden. Hieronder een interessant videoverslag.
VOETNOTEN
(1) http://sana.sy/eng/337/2012/06/27/427931.htm
(2) In mei 2011 verscheen op nu.nl dit stukje over Uri Rosenthals houding ten opzichte van de staatsgreep van de NAVO in Libië:

Strengere sancties

De bewindsman sprak zich er uit voor strengere sancties tegen het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi. Na afloop van het overleg noemde de minister als mogelijke strafmaatregel een stop op de in- en uitvoer van olie en gas door het regime.
Ook zouden haatzaaiende televisiestations gesloten moeten worden. Tevens benadrukte Rosenthal dat er gezamenlijk wordt opgetreden, onder leiding van de Verenigde Naties.
 (http://www.nu.nl/onrust-midden-oosten/2508431/nederland-gaat-met-opstandelingen-libie-praten.html)

(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/arabische-liga-censureert-syrische-tv.html
(4) http://www.sana.sy/eng/21/2012/06/27/428068.htm
(5) http://www.rt.com/news/syria-tv-massacre-sanctions-858/
(6) zie onder andere: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/02/thierry-meyssan-over-de-opeenstapeling.html en http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/navo-bereidt-grootscheepse.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten