zaterdag 9 juni 2012

Britse Journalisten in de val gelokt door gewapende Milities in Syrië

Via de blog van Lizzie Phelan (1) kreeg ik het bericht dat op 8 juni 2012 is verschenen in the Guardian (2). Alex Thomson, is een correspondent van Channel 4 die vertelt hoe hij in Syrië door een stel gewapende militanten het advies kreeg om naar een bepaalde wijk/straat te gaan. Later bleek dat dit deel van de stad een uitermate gevaarlijke plaats was, waar de kans groot was om geraakt te worden door het Syrische leger dat probeerde dat deel van die stad weer terug in overheidshanden te krijgen.

Alex Thomson, hoofdcorrespondent en presentator Channel 4 News

De kogels vlogen hen om de oren, maar uiteindelijk wisten ze toch uit deze val te komen. Alex Thomson vertelt ook op zijn eigen blog (3) over deze schokkende ervaring waarbij hij uitlegt dat het de bedoeling was van de militante beweging om hen de dood in te jagen omdat 'dode Britse journalisten' het erg goed doen in de propagandastrijd tegen het Syrische leger.

Dit toont opnieuw hoe de Syrische opstandelingen meesters zijn in het manipuleren van de publieke opinie. Zij weten dat ze de steun hebben van de overheden en de media van agressieve landen als Qatar, Engeland, Frankrijk, Saudi-Arabië en de VS en leveren hen graag beelden die die landen kunnen gebruiken in hun strijd tegen de Syrische overheid.


Via twitter reageerde ook de heer Nawaf Al-Thani die destijds deelnemer was van de waarnemersmissie van de Arabische Liga. Hij vertelde dat hij hetzelfde had meegemaakt. Deze waarnemersmissie van de Arabische Liga kwam uiteindelijk met een rapport waaruit bleek dat de opstandelingen een zeer grote rol speelden in het geweld in Syrië. Dit rapport is weggestopt door de westerse en Saudische media. Wil je er toch meer over lezen dan kun je kijken op (4, 5, 6, 7).

Lees ook het artikel van Ibrahim al-Amin die schrijft over de manier waarop de agressieve vrienden van Syrië hun plan tot een staatsgreep willen uitvoeren: Turkey and Saudi Arabia going all out war against SyriaVOETNOTEN
(1) http://lizzie-phelan.blogspot.nl/2012/06/syrian-rebels-tried-to-get-me-killed.html
(2) http://www.guardian.co.uk/media/2012/jun/08/alex-thompson-syrian-rebels
(3) http://blogs.channel4.com/alex-thomsons-view/hostile-territory/1863
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/02/het-westen-wil-niets-horen-over.html
(5) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/02/ban-ki-moon-laat-zien-dat-hij-partij.html
(6) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/02/05/arabische-liga-wijst-met-vinger-naar-rebellen/
(7) http://mediawerkgroepsyrie.files.wordpress.com/2012/02/report-arab-states-observer-mission-to-syria-27012012.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten