zaterdag 23 juni 2012

40 Duitse huurlingen zouden zijn gearresteerd in Syrië

Het gerucht doet al langer de ronde dat er 40 Duitse huurlingen zouden zijn gearresteerd door de Syrische overheid. Het verhaal verscheen op Russia Today via Christoph Hörstel (1), en ook op Press-TV (2) werd het bericht opnieuw genoemd op 24 juni 2012. De mediawerkgroep Syrië besteedde er ook al aandacht aan (3).Deze Duitsers die voor een of ander 'beveiligingsbedrijf' zouden werken zouden op heterdaad zijn betrapt toen ze wapens probeerden het land in te smokkelen. Niet alleen Duitsers maar ook Portugezen zouden zijn gearresteerd. Ook zouden er signalen zijn dat Amerikaanse huurlingen van het voormalige Blackwater ook actief zouden zijn in Syrië. De CIA zou volgens berichten in de New York Times (4,5) ook actief meewerken met het trainen van het verzet tegen de Syrische regering.

Om de ontwikkelingen goed te volgen zou je de website van de Duitse bron goed kunnen volgen. Deze is te vinden op: http://syria-help.blogspot.de/. Hierin geeft Hörstel ook een scherpe analyse van de ongelijke mediastrijd rondom Syrië. De Syrische media zijn in het geheel niet in staat om tegenwicht te bieden tegen de overmacht van de PR- en mediabedrijven van het westen.

Laten we hopen dat we ooit ontdekken wat er werkelijk waar is van deze arrestiegolf. Het zou toch wel heel duidelijk maken dat het Westen alles in het werk wil stellen om een staatsgreep te forceren in Syrië. Iets wat vanzelfsprekend een flagrante schending is van al het internationaal recht dat we sinds de tweede wereldoorlog hebben opgebouwd.

Bij het commentaar op de engelstalige Press-tv site wil ik een interessante toch even meepikken. Deze 'Counter Propaganda Coup' stelt voor om enkele webcams te plaatsen op deze Duitse huurlingen zodat de hele wereld kan zien hoe de westerse mensen voor de gek worden gehouden met een soort Sarkozy/Omomber  'we moeten de moslims van Benghazi redden'-leugen. Dit is wat het westen werkelijk doet: landen van binnenuit illegaal met geweld ontwrichten.

Counter propaganda coup
Jun 24, 2012 4:36 AM
Would be to have these mercenaries in a camp with live internet feed webcams, so that the western masses (and their families) can see through the sarkozy/obomber type of "saving the muslims of benghazi" spin.

Hieronder nog een aardig filmpje uit maart 2012 waarin een leider van de milities doodleuk vertelt dat hij munitie en anti-tankwapens heeft ontvangen van Frankrijk, Saudi-Arabië en Qatar (6).


VOETNOTEN
(1) http://www.rt.com/news/syria-foreign-insurgents-terror-974/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2012/06/24/247677/syria-arrests-40-germans-report/
(3) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/06/19/christoph-r-horstel-200-300-huurlingen-waaronder-40-60-duitsers-opgepakt-in-syrie/
(4) http://sjlendman.blogspot.co.uk/2012/06/cia-arming-syrian-insurgents.html
(5) http://www.nytimes.com/2012/06/21/world/middleeast/cia-said-to-aid-in-steering-arms-to-syrian-rebels.html?_r=2&hp
(6) http://www.sana.sy/eng/21/2012/03/03/403778.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten