maandag 11 juni 2012

Syrische Milities dwingen Syriërs om te doen alsof ze bij Shabih beweging horen


In (1) kun je een verslag lezen over de manier waarop de gewapende milities te werk gaan in Syrië. Een gezin werd door zo'n 50 gewapende mannen aangehouden. De vrouw werd gedood en hij werd gedwongen mee te rijden naar een afgelegen boerderij in al-Mileha, waar hij een of andere Libische sheikh aantrof die van daaruit fatwas uitspreekt.

Ze hebben hem toen gefilmd met een militair uniform aan waarbij hij werd neergezet als behorende bij de Shabih. Later werd hij in een auto geplaatst met 700 kilo explosieven en vastgebonden aan het stuur met de opdracht om in een controlepost van het leger te rijden. De man, Ahmad al-Jasem, vertelde echter het verhaal tegen het leger, waarna de Syrische explosieve opruimingsdienst de bom onschadelijk kon maken.

In de Nederlandse kranten lees je tegenwoordig steeds vaker dat zogenaamde pro-assad Shabih bendes dood- en verderf zaaien in het land, waarbij ze vooral ook vrouwen en kinderen vermoorden. Het is natuurlijk de bedoeling dat wij ook daadwerkelijk gaan geloven dat deze groeperingen bestaan waardoor de verschrikkelijke slachtpartijen van de door Saudi-Arabië en Europa gesteunde anti-Assad bendes in de schoenen kunnen worden geschoven van de regering van Assad.

Het is een smerige en vuile propaganda-oorlog waarbij onze media duidelijk partij kiezen voor de gewapende milities die het Annan-plan vanaf dag 1 al hebben geschonden omdat zij geen vrede willen, net zo min als dat de  VS en Europa werkelijk vrede willen: zij willen de val van Assad en niets minder.

(1) http://www.sana.sy/eng/337/2012/06/12/424630.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten