maandag 11 juni 2012

Rebellen in Syrië blazen opnieuw een pijpleiding op

In de regio Deir Ez-Zor in Oost-Syrië (zie afbeelding) hebben de gewapende opstandelingen weer eens besloten een pijpleiding de vernieling in te werken.Zo'n 400.000 kubieke meter gas zou hierdoor weggelekt zijn. De laatste dagen is er een verheviging van de strijd sinds het door het westen gesteunde 'Vrije Syrische Opstandelingen Leger' het staakt-het-vuren naast zich heeft neergelegd. Zij plegen nu nog meer aanvallen op Syrische militairen en ongewenste burgers (1).

Inmiddels komen er vanuit Debkafile ook steeds meer berichten datBarack - Nobel Peace Prize - Obama zou overwegen om toch belangrijke militaire controle- en navigatiepunten van het Syrische leger vanuit de lucht onschadelijk te gaan maken (2). Laten we hopen dat dit alleen maar vage geruchten zijn en dat de VS niet op haar eigen houtje samen met haar Europese en golfstaat makkers buiten de VN om, een aanval gaat lanceren op Syrië, om zogenaamd de burgers te beschermen tegen het 'verschrikkelijke bewind' van Assad.

Samen met de milities de strijd aan tegen de regeringstroepen. Zoiets zouden buitenlandse mogendheden eens in de VS moeten proberen...(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/06/11/245686/syrian-rebels-blow-up-gas-pipeline-deir-ezzor/
(2) http://rt.com/usa/news/us-syria-president-reports-584/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten