vrijdag 8 juni 2012

Avaaz steunt opnieuw anti-Syrië propaganda

Avaaz, toont zich net als Amnesty International als een organisatie die zich makkelijk laat beïnvloeden door de westerse media. Begin juni zijn ze weer eens een propagandacampagne gestart om Rusland zwart te maken. Rusland is immers het land dat wapencontracten heeft met Syrië (1,2)


Hierbij wordt dan de suggestie gewekt dat Rusland ervoor zorgt dat het chaos blijft in Syrië, en dat Rusland eigenlijk ook min of meer verantwoordelijk is voor de bloedbaden. Dit soort campagnes worden natuurlijk niet georganiseerd om te protesteren tegen de wapenleveranties van Saudi-Arabië en Qatar naar de gewelddadige moordcommando's die er naar streven de regering van Syrië met geweld te laten vallen.

Rusland speelt juist een zeer cruciale rol in het verhinderen van een Libië-scenario in Syrië. Terwijl de VS, Saudi-Arabië en Europa alle feiten verdraaien om de indruk te wekken alsof de Syrische overheid verantwoordelijk zou zijn voor de bloedbaden, schenkt Rusland ook aandacht aan de door het westen gesteunde moordcommando's. Zo zijn er op 3 en 4 juni 2012 tachtig (80!) politieagenten en militairen gedood door de partijen die worden gesteund door Avaaz.

Als het aan Avaaz ligt dan krijgen alleen nog het gewapend verzet wapens om haar moordpraktijken te kunnen uitvoeren. Deze simpelheid van Avaaz is niet alleen erg triest maar ook gevaarlijk omdat het mensen verder klaarstoomt om via leugens een militaire interventie te steunen in een soeverein land dat probeert haar volk te beschermen tegen milities die voorstanders van de regering bedreigen en doden (en vervolgens de schuld in de schoenen van de regering schuiven met behulp van de westerse en arabische media).

Ik had een brief gestuurd met daarin mijn grieven waar ik ook een reactie heb gekregen op 12 juni 2012:

Beste Joost,

Bedankt voor je bericht!
We waarderen de feedback van Avaaz-leden en begrijpen dat niet alle leden het steeds eens zijn met de campagnes die Avaaz voert.

Daarom laten we het aan de leden zelf of ze besluiten een campagne te steunen of niet.

Neem voor overige vragen of opmerkingen gerust weer contact op, en bedankt voor je interesse in Avaaz. 

Met vriendelijke groet,

Sofie
Avaaz.org

Het is helaas jammer dat er nooit campagnes komen tegen het geweld dat veroorzaakt worden door de door het westen en de Saudi's gesteunde gewapende milities die dood en verderf zaaien.

bronnen:
(1)  http://www.avaaz.org/nl/us_and_india_stop_syrias_merchants_of_death/?cl=1847792090&v=15009
(2) http://www.boublog.nl/02/06/2012/syrie-en-de-humanitaire-oorlogspropaganda-van-avaaz/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten